Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[Kraków] Myjnia - serdecznie nie polecam.
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 07:56   

hhehe .. :))
zrobcie mu spot przed myjnia ... ;)
same dwusuwy ..
koles w glowe dostanie ... ;)
Pozdrowienia!

kuba s. (SIEDEM)
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 08:12   

obowiązkowo wszyscy na mieszance 1:25 i na ssaniu ;P

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 09:01   

"Ja tam sobie wole sam umyc autko!!! "
"najlepiej samochodzik taki jak trabi to myc samemu:)
wiecej spedzonych chwil i wogule :)"

Nie obrazcie sie - takie uwagi sa mile ale juz pare osob podobnie napisalo - wiadomo ze wiekszosc z nas kocha nasze autka, wiec nie ma potrzeby zeby wszyscy to pisemnie udowadniali ;)

POzdrawiam

PS. Moze goscia nawiedza w nocy czarne Trabanty ;))))

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 09:11   

Zobaczcie sobie wypowiedzi na pl.regionalne.krakow

Sa swietne :))))

Michał Matuszewski
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 09:53   

niezle... Podoba mi sie okreslenie "szyby zasmarowane pasta do butow" i "rura od kibla".. Ktos ma fantazje! Ja juz sam myje Traba albo na reczna jezdze Jak bylem w automatycznej to potem Trab mi sie zamienil w "ArkeNoego" Taki potop byl w srodku:) Czas na wymiane uszczelek.....

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 13:11   

a może na kolejnym spocie podjedziemy tam z Zabłocia i zrobimy małą parade przez ta myjnię:)) pojedziemy troche inna trasą niż zwykle ale ubaw bedzie po pachy
A czy to chociaż jakać duża, nowoczesna myjnia, że nie chce pacan żeby "takie złomy" tam przyjeżdzały?

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 21:28   

kiedys slyszalem podobna historie. byl sobie gosc jezdzil trabem chociaz mial kasy na o wiele wiecej. podjechal na stacje benzynowa i poprosil zeby mu typ nalal tyle i tyle paliwa.a gosc na to ze on do strucli nie nalewa czy cos w ten desen.no to nie to nie- nalal zaplacil i pojechal. no coz byla to stacja gdzie tankowaly samochody jego calej firmy a bylo ich parenacie.dziwnym trafem przestaly

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-01, 23:47   

ZA to ja polecam sklep na Zakopiance z częściami do traba (góra borkowska,po prawej). Ceny mają sporo tańsze od np. sklepu Olka (miau,miau). Amory do polo - tył za 155, a linka od sprzęgła za 13 ( te amory u olka kupowałem po 170...)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 08:35   

jeszcze jeden minus sklepu Olka- ostatnio jak u niego byłem to wdepnołęm w coś nie miłego czego jest tam pełno-zwane potocznie g....no.

Co do kolesia ze stacji to pewnie zanim ją otworzył jeżdził malszanem i objeżdzały go wszystkie trampki w okolicy

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 12:22   

Miedelnica - nie jest dobrze tak pisac!

Jest to smutne ale prawdziwe - ja nie polecam zadnego sklepu w Krakowie, bo kazdy oprocz swoich plusow ma rozne minusy - kazdy inne.

Na Zakopiance "HenJan": to co maja na stanie, ok, jesli czegos nie maja to mozna czekac i czekac - moze laskawie sprowadza, a wielu czesci nie maja, i otwarcie mowia ze rezygnuja z handlu czesciami do Traba, mialem tam nawet znizke ;)

Na Skosnej (Talowski): wiekszosc czesci jest dostepna, ceny rozne, ale kultura obslugi i podejscie baaaardzo rozne i czesto ponizej krytyki, juz nie mowiac o temacie rabatu przy duzych zakupach

Na Kosciuszki (Olek): jest dosc sredni wybor i ceny czesci zwykle wieksze jak w pozostalych, ale czesto mozna znalezc ciekawe teile ktorych sie nie kupi w pozostalych, no i mozna negocjowac ceny.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 15:23   

Panie kochany, ja się tylko dzielę spostrzeżeniami, i tak najczęściej jestem u Olka bo pogadać sobie można i na koty popatrzeć, no a że znajomy, to mu czasem dam zarobić. Ale myślę,że taka informacja jest DOBRA i jest POTRZEBNA. Mi to za przeproszeniem wali,że gość z Zakopianki się wycofuje z części do trabanta, jak te,co jeszcze ma, ma dość tanio!ponadto jak ostatnio miałem awaryjną sytuację z tą linką od sprzęgła do 1.1, to pojechałem do Olka (byłem umówiony), a on zamknął sklep bo pojechał sobie zdjęcia robić, a potem pognałem na Zakopiankę i nie było żadnych problemów, a jeszcze zaoszczędziłem parę złotych. Dlaczego więc "nie jest dobrze tak pisać"?

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 15:38   

dla mnie Olek jest w pożądku(może dlatego że nigdy nie byłem w innym sklepie...). Ilem razy dpychałem traba do niego po naprawie u pana Piotra/Zbyszka O. to zawsze mi pomagał bezpłatnie , doradzał i dawał części "na kreske"-mogłem spłacić póżniej bez żadnych zobowiązań choć przecież wcale prawie mnie nie zna.Wiem że ma najrożej ale jest w pożadku facet i przecież on też musi z czegoś żyć.Ja tam kupuje u Olka zresztą mi i tak zawsze spuszcza ceny nawet nie musze pytać czy jakiegoś rabaciku małego nie będzie

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 18:15   

Dlaczego więc "nie jest dobrze tak pisać"?

"ZA to ja polecam sklep na Zakopiance z częściami do traba"

mozesz tak pisac, nikt Ci nie zabroni, ale w tym temacie nie bylo o sklepach z czesciami ;))
drugie to jest to podtrzymuje to, ze mimo tego ze mamy w Krakowie niezle warunki: 3 sklepy i budke z uzywanymi czesciami to tak naprawde nie ma kogo polecac!

Tak naprawde jedynym sklepem z pelnym zaopatrzeniem jest Skosna, tylko sposob traktowania klienta jest tragiczny...

Na Zakopianskiej nieraz kupowalem, nawet wlasciciele obiecywali wspolprace z Klubem (nic z tego nie wyszlo z ich strony) - ani raz sie nie zdarzylo zeby mieli wszystkie czesci ktore chcialem kupic!

MarKov
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 20:10   

niezly mix z myjni przeszlo na sklepy z czesciami ciekawe jak sie dalej potoczy :)

(bede dalej obserwowal)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-04-09, 19:17   

Potoczy się tak, że zbliżyły się Święta, więc trzeba znowu wrócić z tematem myjnia...
Przed Świętami jak wiadomo myjnie mają swoje żniwa. Pojechałem na ARGE umyć sobie kulturalnie samochodzik samodzielnie... Ręce opadły jak juz tam podjechałem. Kolejka wyłaziła za stację - pomimo, że stanowisko jest chyba z 6 lub 8...
Ale o tym, że każdy facet w dniu przygotowań świątecznych ucieka z domu do myjni, nie muszę chyba pisać...
Sęk w tym, że po pół roku pierwszy raz (wstd się przyznać) wyszorowałem mojego Trabiego 601z. I...
JEZU! PIERWSZY RAZ WIDZĘ JAK PIĘKNY MOŻE TO BYĆ SAMOCHODZIK!!!! Wypucowany, nasmaroawny politurką z błyszczącymi reflektorami i szybkami lśnił na słońcu niczym dumny rycerz w srebrnej zbroi... Może to nic nowego napisałem, ale gdzieś się musiałem podzielić moimi doznaniami estetycznymi i kto zrozumie mnie lepiej niż trabi-bractwo??
Tyle że jutro przyjdzie deszcz, wjadę w dziurę pełną błota i tyle mojego szczęścia...
Wszystkiego najlepszego na święta!
poZDRÓWKO
ZBuK

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi