Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne (nieprawdziwe) opisy aukcji allegro
Autor Wiadomość
Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 14:05   

chyba sie spoznilem bo ja usuneli. Na motoallegro, w prywatnych aukcjach jest w tym samym miejscu tylko pasek niebiski ;)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 15:43   

wpisz nazwę aukcji w wyszukiwarce to pewnie gdzieś znajdziesz. Jakoś nie widziałem, może koleś coś z kodami htmlowymi zmienia i poprostu nie widać tego napisu.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 16:24   

Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 131810092)

mtrabant
Gość
Wysłany: 2006-10-04, 20:41   

Ja tez zawsze zglaszam jak ktos kit wciska, nie po to jest sprzedaz w necie zeby kogos naciac. Co do kosztow wysylki to tez sie z tym spotkalem ze zawyzaja tyle ze na kwicie czesto mozna to znalezc (na paczce napisane, na liscie sa znaczki). Co do wysylki poleconym to sie nie dziwie, ja tez tylko tak wysylam i 99% paczek dostaje poleconym. Zwykly tylko i wylacznie na ryzyko kupujacego i z pelna jego swiadomoscia ze nie bedzie mial pretensji!!

macq
Gość
Wysłany: 2006-10-06, 19:55   

Ja sobie dzisiaj licytuje alu emblemat na maske, daje 5 zeta i zaraz mnie przelicytowuja. Doszedłem tak do 10zł i sie wpieniłem- koleś wyraźnie używa programu do podbijania. :/ Nie ma jak uczciwość na allegro ...

bartekN.
Gość
Wysłany: 2006-10-06, 20:07   

Ja sobie dzisiaj licytuje alu emblemat na maske, daje 5 zeta i zaraz mnie przelicytowuja. Doszedłem tak do 10zł i sie wpieniłem- koleś wyraźnie używa programu do podbijania.
Niekoniecznie, ponieważ jeżeli ktoś za ten przemiot zaoferował się zapłacić np. 20 zł, to i tak na początku przebije tylko o tyle, o ile jest potrzebne (czyli np. o 1 zł). Gdy Ty zaproponujesz kwotę wyższą, to znowu Cię przebije, bo on wcześniej zaoferował więcej. I tak będzie przebijać, aż przebijesz jego ofertę maksymalną (czyli np. te 20 zł).

macq
Gość
Wysłany: 2006-10-06, 21:03   

nie zrozumiałeś mnie akurat :) dałem wiecej jak jego maximum......

bartekN.
Gość
Wysłany: 2006-10-06, 21:18   

Licytował ktoś przed Tobą? Jeżeli tak, to skąd wiesz, jakie było jego maximum?

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-06, 22:37   

Macq musisz trochę poczytać o zasadach na allegro. Ten system tak ma :)

macq
Gość
Wysłany: 2006-10-07, 09:06   

kuzyn: a jeśli licytujesz, jesteś pierwszy i po sekundzie, dwóch już ktoś cie przebił to też normalne? :) chyba nikt nie siedzi przy kompie cały czas i nie patrzy czy ktos nie licytuje :) Możliwe, że codo tej aukcji to sie pomyliłem, ale
coraz czesciej widze, że ktoś mnie po sekundzie przebija, nieważne o jakiej porze- czy w dzien, czy w nocy. Chyba cos nie tak ;}

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-10-08, 10:07   

Oczywiście, że ktoś może korzystać ze sprytnego systemu, który go błyskawicznie informuje o wydarzeniach na obserwowanych aukcjach i reagować błyskawicznie, ale jaki byłby sens przebijania Cię po chwili? Przecież wiadomo, że najlepsza metoda to uśpienie przeciwnika i zalicytowanie w ostatniej minucie...
Nie doszukiwałbym się więc w Twoim przypadku Macq-u spiskowej teorii dziejów, bo jak ktoś jest sprytny, to nie podbija ceny zaraz jak tylko ktoś zalicytuje. Myślę, że w związku z tym, że Allegro ma 5.000.000 użytkowników, jest możliwe, że aukcję co minute może ktoś odwiedzić!! I ktoś mało doświadczony przestraszył się, że mu zalicytowałeś przedmiot, który obserwuje właśnie i za wszelką cenę chciał być lepszy.
Raczej widzę tu brak profesjonalizmu niż przebiegłe oszukańcze działania...
"Coraz częściej widzę" - to znaczy? Na jednej aukcji? Na dwóch? Czy codziennie? Na Allegro twardym trzeba być - nie miętkim.
Życzę powodzenia w licytacjach Trabi-Allegrowicze!

magik
Gość
Wysłany: 2007-11-19, 08:54   

Takie coś znalazłem i pewnie niejeden z Was już to czytał. Koleś jest naprawdę bezczelny. Od pół roku bezsilnie sprzedaje złom po jakiś trabantach. Wcześniej miał cały silnik teraz go rozebrał i sprzedaje kartery z niby "nowym wałem" Co najlepsze jest tam zdanie że odkupił to od starszego pana.....itd,itp. Czyli jak się okaże że lipa a moim zdaniem jest i to na 1000% to się będzie tłumaczył że ktoś mu dziadek tak powiedział. K...kto to jest?.Kiedyś jak napisałem z zapytaniem o stan karterów to mi nabluzgał.

magik
Gość
Wysłany: 2007-11-19, 08:57   

Wcześniej pojawiał się pod nickiem toravonsburg czy cuś tam teraz jakiś morales. Koleżka nieżle kombinuje. Ale starzy trabanciarze nie dadzą się naciąć.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2007-11-19, 12:19   

Kartery myte szlauchem ogrodowym....

Igorek_17
Gość
Wysłany: 2007-11-19, 16:15   

TRabant 92 rok koles mnie rozwalil

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi