Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga! Nowy Trabant!!! :-) Jupi
Autor Wiadomość
mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-11, 23:18   

Dołożyłem kilka fotek wnętrza. Odnośnie znaczka to podobno jest to znaczek który przyklejała fabryka nadwozi, o co dokładnie z tym chodziło to nie pamiętam. Kolejna sprawa, to jest kombi, z tego co się orientuje to kombi nie ma grubego słupka tak jak to jest w przypadku sedana (oczywiście w zależności od rocznika), zawsze miał cienki, a porównując z moim drugim trabbem który jest z okolic 1974 to słupki wyglądają identycznie ( no poza tym że w starym mam nadżarty przez rudą :-) ) z tego co kilka osób mówiło to on jest z okolic 1975r. cały czas liczę że była właścicielka znajdzie kwity i będę miał wszystko czarno na białym

Pozdrawiam Dzięki za pomoc :-)

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-11, 23:21   

acha odnośnie rocznika to jestem nastawiony na zostawienie wszystkiego tak jak jest poza zmianą na 12V i pompa dwu sekcyjna, ewentualnie deska ale ostatnio zaczynam się wahać na tą ostatnią zmianą. tak to wszystko zostaje , tylko mi ten wydech nie daje żyć :-(

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 18:28   

Według mojej dzisiejszej dedukcji to jest rok 1977.
a jak dedukowałem to się mnie proszę nie pytać bo to tajemnica państwowa :]
deska roz.- wczesne lata 80-te deska była montowana już w 1974 roku w wersjach S i S de luxe.
Auto było składane przez polskich fachowców a nie przez zakłady VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau DDR. Więc jest to mieszanka wybuchowa... Ale ten znaczek z prawego błotnika przedniego jest słodki...
DDR

Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 21:26   

ja mam czeskojęzyczny fabryczny katalog trabanta 601 universal z 90 roku i jest na tamtym trabancie znaczek na błotniku "MeKaWe" Meerane Karoserien Werke,co oznacza ze nie jest to tylko w starych trabantach...pozdrawiam Cię Janusz :)

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 22:56   

thx Bolek Dziś samochodzik dostał małe mycie zaczyna coraz lepiej wyglądać.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi