Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
na swiatłach cały rok
Autor Wiadomość
Przemek
Gość
Wysłany: 2008-04-27, 09:21   

Wydaję mi się, że przesadzasz. To przecież poprzedni rząd ustanowił ten przepis.
Tak? No to proszę:
Za przyjęciem poprawki głosowało 279 posłów (PO, Samoobrona, większość z SLD, PSL oraz LPR), 137 (głównie PiS) było przeciw, wstrzymało się 5.
Jan Tomaka, poseł Platformy Obywatelskiej, jeden z najbardziej zagorzałych zwolenników zmian. -Ludzkie życie jest najważniejsze, a obowiązek jazdy na światłach pozwoli ocalić wiele istnień.
A przy okazji:
Nie wiem czy pamiętacie wprowadzenie obowiązku wożenia gaśnicy, jakie piękne słowa o tym,że bezpiecznie itp. Teraz okazuje się, że to jest martwy przepis, bo gaśnic jest tak dużo, że nie ma możliwości ich systematycznego legalizowania. Najpewniej jakiś poseł dostał w łapę. Następny casus, zestawy głośnomówiące. Okazało się, że poseł który najbardziej walczył o nie jest importerem tych zestawów, żeby być dokładnym poseł lub jego rodzina :D
Proponuję zacząć szukać, który poseł ma udziały w Stomilu, bo opony zimowe to będzie kolejny obowiązek. Z tym, że akurat mnie to nie dotknie, bo w moich okolicach zimówki, łańcuchy i łopata to podstawa ;-)
Dziękuję za uwagę.
Pozddr

misza
Gość
Wysłany: 2008-04-28, 23:33   

Hej! Może to niepoprawne ale kilka osób miało tu racje.
więcej przepisów nie przekłada sie na bezpieczeństwo, tylko na wiecej mandatów, wiecej żarówek i wiecej paliwa a co najlepsze wiecej wypadków!

Od dziś bede woził ze sobą numer Rzeczpospolitej z dnia21.04.08 i w razie grożby mandatu za "nie manie swiateł" ratował sie nim.
Mówię to o tym mojej hipotetycznej trasie kiedy to umierasz w okularach przeciwsłonecznych, jedziesz 200m po piwo ale niestety bez swiateł..

Tytuł"Kosztowny przepis jazdy naświatłach"

..wydaliśmy kilka MILIARDÓW(2,1) liczba wypadków nie spadła, przez rok do atmosfery trafiło niepotrzebnie pół miliona ton dwutl. węgla..

..od 1 01 zlikwidowano obowiązek z austrii , matka europa już nie zaleca wprowadzanie tego przepisu
..zarobili głównie dostawcy żarówek...sprzedaz wzrosła o 60%"
..wypadków od maja 06 mdo 08.08 było wiecej a miało być o 20% mniej".

Pozdrawiam i jak ktoś sie jeszcze włączy to chyba to zeskanuje.

I nieustannie zachęcam do badań lekarskich1

Gdzie te czasy kiedy piwo mozna było na ulicy pić!
@!#$ państwo policyjne!

Wasz Misza

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2008-04-29, 11:32   

a ja i tak będę jeździł z włączonymi światłami przez całą dobę, nawet jak zniosą obowiązek i nikogo nie zamierzam więcej przekonywać ani używać prostackich argumentów typu "zróbcie sobie badania".

Pozdrawiam!

Bross
Gość
Wysłany: 2008-05-01, 16:35   

Albo nakaz jazdy wszędzie, albo w ogóle.
W OGÓLE prócz okresu od października do końca lutego

co do pasów wole bez 2 razy uratowało mi to życie...

na szczęście tu gdzie jestem nakaz jazdy na światłach jest jak sie latarnie oświecą przy drodze ... i niema wymówki bez kosztuje 100 eryków bez pasów 75eryków za każde 10km/h 25eryków przekroczysz o 50km/h tracisz prawko.
ostro co ?? pod względem porytych przepisów wole Polskę. ja światła mam jak czuję ze muszę mieś bo pogoda marna - tak łamie przepis nakazy 24h przez rok co rok.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi