Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[TUN] Lusterka elektryczne
Autor Wiadomość
XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-11, 21:31   

Czy ktoś się w to bawił? Chodzi mi o lusterka sterowane i grzane elektrycznie montowane do duro na dolnej stopce takie jak np. ma najnowsze grandepunto. Wiecie od czego da się jeszcze coś spasować bez tworzenie stopek na nowo z włókna szklanego?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-11, 21:43   

Ja myślałem żeby podmienić swoje zwykłe z BMW M3 na el. ale jak pomyśle że miałbym wywalać otwór na wiązkę elektryczną to mi się odechciewa pomysłu... Ale możesz mi napisać na gadu z czego masz el. mechanizm opuszczania szyb ;)

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 07:26   

Ja jestem ciekaw ile z tych Twoich pomysłów doczekało juz realizacji ? Bo tak licząc to już masz inne zawieszenie, wspomaganie, swapa, alu, pewnie elektryczne szyby i podgrzewane lusterka, otwieranie z pilota, autoalarm. Nie wątpie ze masz zapewne ozdobne nakładki na nadkola, oczywiście "engelmany", pewnie jakieś diody, cleary itp. Co pominąłem ...... ? aaaaaaaa jeszcze kątowniki wzmacniające konstrukcję DDD no i trzeba jeszcze dodac te plany z opisu. Tylko czekac aż Cię Tede wyłuska.

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 07:35   

magik, o klimatyzacji zapomniałeś :)

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 08:57   

... i napędzie na 4 łapy.

XXL24H, brałeś może pod uwagę kupno innego auta spełniającego powyższe wymagania?

Miałbyś od ręki to, co Tobie zajmie lata, o ile w ogóle się do końca uda. Nie mówiąc już o braku możliwości uzyskania legalnego przeglądu tak przerobionym autem oraz narażania siebie, rodziny i przechodniów na pewne ciężkie obrażenia/śmierć.

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 09:05   

Ja zadam podstawowe pytanie. XXL ile ty masz lat że Cię tak fantazja niesie ?

Kulka
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 09:28   

XXL24H najbardziej z tej całej rzeźni którą przedstawia wstawiony przez ciebie pokaz slide-ów podoba mi się przedni "gwint" hahahahaha

o tonach stali w celu "wzmocnienia" budy nic nie powiem...

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 10:55   

Zadałem proste pytanie ;/ Ręce opadają. XXL ile ty masz lat że Cię tak fantazja niesie ? Magik tyle żeby jeszcze mieć jakąś fantazję w porównania do ciebie. Tylko Dymatorek jak zwykle normalnie bez uszczypliwości a cała reszta dinozaurów z tego forum nie rozumie albo nie chcę zrozumieć że trabik może być bazą do przeróbek. Tak a nad innym samochodem się zastanawiałem żeby mieć co przekładać w tabika a i jeszcze jedno sprostowanie swapa niema jak nie umiesz czytać ze zrozumienie to nie komentuj. Kulka przedni "gwint" (rzeczywiście porażka pomysł) będzie zmieniony na poduszki powietrzne zestawione z amorami koni od polo 86c z regulacją twardości. Tył też poduszki tylko jeszcze nie wiem od czego amory bo koni do poloneza nie robi.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 11:04   

lusterko ibiza 2009

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 11:16   

ale to klub miłośników trabanta a nie katów, naprawdę wystarczy zobaczyc Twoje wzmocnienia żeby zastanowić sie nad jakością tych Twoich przeróbek. I mówię to jako laik bo żaden ze mnie dyplomowany mechanik. Aż strach pomyśleć jak staniesz się przykładem dla kolejnych.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 11:40   

Nie ma lepszego nauczyciela niż własna autopsja a wy wciąż przerabiacie temat przesadzonego tuningu ;p

machoony
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 11:52   

a ja czekam na airbaga :)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 11:54   

machoony, nie masz pewności, może po niemcowni takowy jeździ :D

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-10-12, 11:57   

Puke bag