|
KIerownica oscyluje |
| Autor |
Wiadomość |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 09:26
|
|
|
| Przy 50-60 na godzinę widać bardzo duże oscylacje kierownicy na boki. To znaczy skręca na przemian szybko o dość dużo bo 3 nawet centymetry w każdą stronę. Przy większej prędkości maleje. Pisze o tym bo to na pewno wskazuje na jedną rzecz, którą znawcy od razu wskażą. Przypomnę że nie mam dostępu do części bo jestem daleko od polski. |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 10:30
|
|
|
| A nie było żadnego bliskiego spotkania z krawężnikiem? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 10:49
|
|
|
| Wybite drążki kierownicze? Wybita przekładnia? Zawieszenie do roboty? |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 11:41
|
|
|
| Przekładnia byłą zmieniana. Koła niewyważone przed wyjazdem. A malowałem. CO prawda pozaznaczałem w którym miejscu były wentyle ale w jednym mi się ciężarek przesunął. Tylko że go na miejsce przesunąłem... |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 12:23
|
|
|
| Takie duże bicie to nie od kół, chyba że któraś opona ma bułę wielkości pomarańczy. Bardzo niedobrze że tak lata, może piasta się poluzowała, albo łożysko w koel szlag trafił - tak czy siak, trzeba zdjąć koła i poruszać piastami - jak na którejś masz luz, to szybko robić. |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 14:13
|
|
|
papieju ma rację - trzeba wszystko sprawdzić.
Jeśli to by nie pomogło to można próbować podmieniać koła zapasówką, żeby wyeliminować bicie pochodzące od kół. |
|
|
|
 |
Rafał Rubik
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 14:54
|
|
|
To jest coś związane z felgą, kołem lub nawet tarczą lub niewyważona półoś. Jeżeli bicie występuje tylko i wyłącznie w danym przedziale prędkości.
Też tak miałem i się poskładało kilka rzeczy tak jak koledzy napisali wielka narośl na oponie oraz niewyważone koła. Tyle, że moje bicie pojawiało się w przedziale prędkości od około 90 do ponad 100. |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 15:32
|
|
|
| Opony mam nowe. to znaczy czteromiesieczne. Podstawie zapasowkę. Poruszam piastą. Zobaczę. Dzięki |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 16:49
|
|
|
| mogą być już gumy stabilizatora do wy*****ia tak się dzieje jak są już zużyte (albo nawet nie ma ;]) lub któryś silentblock!! |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 18:35
|
|
|
| Długo pojeżdzę |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 20:25
|
|
|
| mi tak biło powyżej 70km/h. powód - nowy amortyzator prawy |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-08-06, 21:10
|
|
|
| Sprawdz też ciśnienie w oponach, ogólnie oblukaj wszystko, poruszaj posprawdzaj potelep. Na such to tylko gdybanie, trzeba naocznie ocenić i osobiście sprawdzić!! |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-08-07, 06:28
|
|
|
Moim zdaniem buła na oponie lub krzywa felga. Nowe opony też się mogą rozlecieć. Przy takich niskich prędkościach jak to u ciebie występuje nie jest to wina nie wyważenia.
A stare ciężarki się ściąga z felg jeśli nie ma jak ich wyważyć po malowaniu czy zmianie opon. Zostawiając stere, to tak jakbyś wyważał na chybił trafił. Ponadto wyważenie nie jest dożywotnie. Opona się ściera nierównomiernie. Co jakiś czas należy powtórzyć. Z braku funduszy wtedy, jak zaczyna coś drżeć. |
|
|
|
 |
Pelu
Gość
|
Wysłany: 2008-08-07, 06:40
|
|
|
u mnie sa drgania powyzej 100km/h, felgi mam napewno proste i wywazone, sinentblocki nie wybite,prekladnia zmieniona - nie stuka,gumy stabilizatora sa w dobrym stanie
co to moze byc? |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-08-07, 07:43
|
|
|
| Drgania przy wyższych prędkościach występują zwykle, gdy są wytarte szklanki w które wchodzą półośki przy skrzyni biegów. Po prostu robi się tam luz. Naprawa na szybko - zamienić stronami. Naprawa droższa - kupić nowe. |
|
|
|
 |
|
|