|
lampki prędkościomierza w 601 |
| Autor |
Wiadomość |
KOK
Gość
|
Wysłany: 2008-05-06, 21:09
|
|
|
czołem!
chodzi mi o te kolorowe lampki kontrolne, do czego przyporządkowany jest pomarańcz i niebieski?dzięki za info
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Barył (motospec)
Gość
|
Wysłany: 2008-05-06, 21:44
|
|
|
Czerwona czy tez pomarańczowa w górnej części licznika z prawej to kontrolka świateł pozycji, mijania (krótkie).
Na dole od lewej:
czerwona - kontrolka ładowania;
zielona - kierunki;
niebieska - kontrolka świateł drogowych (długich). |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2008-05-08, 14:48
|
|
|
Witam!
Ta na górze występowała w egzemplarzach z reflektorami H4. Zastosowano w nich system opuszczania lamp przy załadowanym bagażniku. Kontrolka ta gaśnie przy obniżonych reflektorach. Taki dynks pod lampą ma styk który dotyka do garnka i łączy się z masą - przewód brązowy z białym paskiem. |
|
|
|
 |
Barył (motospec)
Gość
|
Wysłany: 2008-05-08, 18:29
|
|
|
| A zapomniałem jeszcze dodać że ta czerwona kontrolka na dole od lewej jest jeszcze kontrolką hamulca ręcznego. Tyle że dziuała ona tylko jak silnik chodzi. Cujnik jest z tyłu w bębnach, a przewód idzie ramą w profilach i w wachaczu. I jak się gdzieś przetnie to jest przerąbane bo wtedy ta kontrolka świeci się cały czas. |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-05-08, 21:05
|
|
|
| no Barył w tym przypadku YuLaS ma racje więc nie należy z tego szydzić!! |
|
|
|
 |
Barył (motospec)
Gość
|
Wysłany: 2008-05-08, 21:55
|
|
|
taaa noooo jasneeee..........
hehe |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-05-08, 23:45
|
|
|
| chyba musisz nick zmienic, bo motospec w tym przypadku do ciebie nie pasuje. kontrolka jest od ustawienia swiatel i nie ma co dyskutowac, jak nie wierzysz to przyjedz do mnie to ci pokaze! |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2008-05-09, 09:01
|
|
|
| bez komentarza |
|
|
|
 |
Barył (motospec)
Gość
|
Wysłany: 2008-05-09, 09:43
|
|
|
Bez kitu musiał bym to zobaczyć.
Sory YuLaS za tego posta, ale rozebrałem już pare trabów i w żadnym czegoś takiego nie spotkałem. |
|
|
|
 |
Barył (motospec)
Gość
|
Wysłany: 2008-05-09, 10:04
|
|
|
Zwracam HONOR, sorry jeszcze raz.
Aż zajrzałem do instrukcji obsługi, i rzeczywiście tam jest tak napisane że to od ustawienia świateł jest.
A u mnie tego nie ma :(
Ta kontrolka świeci się cały czas co bym z tymi lampami nie robił. |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-05-09, 11:23
|
|
|
| Widocznie masz garnki z nie tego traba lub masz kabelek przetarty i dlatego Ci świeci!! albo obie te rzeczy na raz poszukaj tego kabelka i usuń usterke!! |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-05-09, 11:41
|
|
|
| Kurde a ja się zastanawiałem dlaczego mi raz świeci ta kontrolka a raz nie |
|
|
|
 |
wixa
Gość
|
Wysłany: 2008-05-10, 21:24
|
|
|
| nie wiecie moze do czego jest ta kontrolka zielona na gorze licznika tak k 70tki |
|
|
|
 |
donkey
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 09:29
|
|
|
| u mnie pomarańczowa i jest od świateł mijania |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 10:57
|
|
|
Hehe, to chyba co Trabant to inna wersja;) Zależy jak kto ma podłączone. U mnie to pomarańczowe to kontrolka przeciwmgielnych z przodu ;P
Ale poprawnie powinno być tak jak pisał YuLaS - kontrolka "niskich" świateł. Znaczy się w niektórych Trabantach macie taki "dinks" pod każdym reflektorem. jeśli działa poprawnie, to jak załadujecie autko do pełna przesuwacie te gałeczki i wtedy nie oślepiacie innych kierowców:)( reflektory świecą niżej) I wtedy powinna się świecić ta kontrolka ;)
Jak niema tej instalacji to kontrolka jest wolna - stąd mnogość zastosowań ;P
pozddrawiam :) |
|
|
|
 |
|
|