Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotele w Trampku
Autor Wiadomość
Hajs
Gość
Wysłany: 2008-01-24, 01:09   

Witam wszystkich,
Jestem tu nowy, tak samo jak moj Trabi 1.1 kombi (dla mnie) of course ;) Wszystko w nim jest ladnie pieknie, a zeby bylo piekniej, postanowilem wymienic poktowce na fotelach.
I tu powstal problem, bo nie mam pojecia jak tu sie sciaga zagłówki z foteli? Co ja sie oszarpałem z tym to moje, szukalem ukrytych zatrzasków, prztyczkow, nic...

Pomozcie jak wiecie jak to sie robi :)

Tonio
Gość
Wysłany: 2008-01-24, 08:45   

Pod pokrowcem tylnego oparcia z tyłu jest właśnie jeden ukryty zatrzask. Ściągnij więc pokrowiec tak żeby zahaczył się na zagłówku i zajrzyj do tyłu. Z tego co pamiętam to będzie tam taki pręt który zapobiega całkowitemu wysunięciu zagłówka.

Pelu
Gość
Wysłany: 2008-01-24, 08:46   

wloz reke pod poszycie oparcia i jest tam taki poprzecznie umieszczony drucik w okolo 3/4 wysokosci,trzeba go odchylic jednoczesnie wyciagajac zaglowek

Hajs
Gość
Wysłany: 2008-01-24, 19:10   

Ok, dzieki wielkie za pomoc, w życiu bym nie wpadl na to, ze tak gleboko moze byc ten drucik ukryty :D
jeszcze raz dzieki,
pozdrawiam :)

lukaskac
Gość
Wysłany: 2008-02-17, 20:10   

Wiatam! Ja mam natomiast pytanie odnośnie wymiany foteli... Z jakich modeli proponujecie i z których najlepiej pasują?! Pozdrawiam

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-02-17, 20:20   

BMW e30 COUPE

la poete
Gość
Wysłany: 2008-02-17, 20:32   

majbach, maserarti, a anwet prom atlantis :)
i tak mocowania trzeba nowe zrobic :)

takze wsiadaj w kazdy i jak ci sie spodoba zapamietaj marje ;p

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2008-02-17, 21:31   

tylko pamiętaj że oparcie powinno być składane żeby wsiąśc do tyłu tzn z 2-3 drzwiowego samochodu...ja mam z kadeta

Kto to
Gość
Wysłany: 2008-02-17, 21:42   

Ja mam z civica i jestem bardzo zadowolony. Ale przeróbka troche czasu kosztowała:D

halogen
Gość
Wysłany: 2008-02-17, 22:28   

ja od mondeo i raczej z tyłu nikt nie jezdzi

mitek
Gość
Wysłany: 2008-02-18, 00:55   

ja mam z jakiegoś citroena. w sumie nie ważne z jakiego auta będziesz fotel wybierał bo tobie musi się w nim dobrze siedzieć pamiętaj żebyś sobie sprawił fotel z auta 3 lub 2 drzwiowego, żeby były odchylane za pomocą dźwigienki

frater.lukas
Gość
Wysłany: 2008-02-18, 11:37   

Fiat seicento
Rozstaw śrób jest większy o ok 5 mm, wiertarka i się da

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-02-18, 13:34   

Tylko może wspomnijcie, że jak wsadzisz fotele z Seicento to siedzisz tak wysoko, że głową walisz w sufit :)
Miałem fotele z seia (jeździłem nawet bez przeróbek na dwóch śrubach się trzymały - ale nie polecam) i wyglądają OKROPNIE, siedzi się jak w ciężarówce, źle się składały - zagłówek był w ciągłym konflikcie z półką na radio nad głową, generalnie słabo wypadły. A potem trafiłem na te z BMW e30 Coupe - regulacja w kilku płaszczyznach, nisko, boczne trzymanie, nie za miękko - wypas. Najlepszą rekomendacją niech będzie fakt, że na takim fotelu bite 10 godzin jazdy do Zwickau było przyjemnością - zero bólu pleców, wygoda i komfort. Podczas gdy trasa Kraków-Płock w fotelu Toyoty Yaris (podobne fotele jak w seicento) skutkowało potwornym bólem pleców i zmęczenia całego ciała.

frater.lukas
Gość
Wysłany: 2008-02-18, 14:54   

Co fakt to fakt siedzi się wysoko

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-02-18, 17:08   

fotele w yarisie nie sa takie zle. pod warunkiem ze sa w yarisie a nie w trabie ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi