|
podwyższenie zawieszenia |
| Autor |
Wiadomość |
darqs
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 12:25
|
|
|
| Przy ostatnim grzebaniu pod machą musiałem postawić traba na kobyłkach i tak jakoś mi się spodobało że się taki wyższy zrobił, stąd moje zapytanie, czy da się mu tak zrobić a stałe ( ale bez kobyłek :) ), czy to ma sens, z czym to się by wiązało (części, koszty itd.) i czy ktokolwiek coś takiego robił... bo fajnie by było wjeżdżać na krawężniki bez emocji :> |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 13:14
|
|
|
zależ jakiego masz Traba. Jeżeli 601, to da się zrobić. Wyjąć resory, dać przeklepać na wyższe i już masz. Ale: Normalnie wszystkie elementy zawieszenia stoją w połowie. Mają możliwość ruch w górę i wdół. Po przeróbce będzie kłopot, jeżeli np. autko podskoczy. Od razu walnie o dolne ograniczniki. Przeguby będą też przcowały ciągle na przegięciu. koła ( jak spojrzysz na autko z przodu lub z tyłu ) koła będą dziwnie pochylone do wewnątrz.
Przemyśl to. |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 13:52
|
|
|
dokladnie jak kolega wyzej pisal.
lecz przechylenie kol mozna zredukowac wydluzeniem wachaczy przednich i montazem dzwonkow pod wachacz z tylu. |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 20:27
|
|
|
| tylko po co? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 20:34
|
|
|
po co ????
taki sam sens co obniżania trabanta...
czemu nie pytasz więc "po co" tych co chcą obniżać ??
Może koleś chce po lesie jeździć i potrzebuje duży prześwit... |
|
|
|
 |
darqs
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 21:07
|
|
|
| no cóż, nasze drogi nie za bardzo przypominają te choćby w Japonii - gdzie wszystko co ma kółka śmiga centymetr nad asfaltem, sam się o tym niedawno przekonałem rysując przednim tłumikiem po koleinie w asfalcie na jednej z głównych dróg mojej "mieściny", innym razem urąbałem środkową rurę wjeżdżając na niezbyt wysoki krawężnik. Tak więc wydaje mi się że podniesienie pokładu mogło by oszczędzić odrobiny kłopotów a poza tym zawsze to jakieś urozmaicenie. |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 21:50
|
|
|
po to panie debilu z brzostka sie obniza i utwardza, zeby polepszyc wlasciwosci trakcyjne pojazdu.
wiesniak. |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 22:42
|
|
|
| ej, wyluzuj. |
|
|
|
 |
Pelu
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 23:33
|
|
|
| kuba daj spokoj!! |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2007-05-29, 03:44
|
|
|
sorry... nie wytrzymuje z jego wypowiedziami... a dzisiaj mialem zly dzien troche...
pozDDRawiam |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-05-29, 10:24
|
|
|
tylko jak bardzij wygniesz resor to pamietaj ze jak w przypadku klepaniu resora tzra go ciut skroocic a moze go tu zabraknac?
btw
a co jakis projekt trabant kantry ? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-05-29, 12:42
|
|
|
po to panie debilu z brzostka sie obniza i utwardza, zeby polepszyc wlasciwosci trakcyjne pojazdu.
wiesniak.
no polepszyć owszem, ale z trabanta i tak ferrari nie zrobisz, więc lepiej zostawić jak jest albo podnieść coby pojeździć po lesie ))
mieszczuch sie znalazł... |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2007-05-29, 23:52
|
|
|
a spoko koncepcja z tym lasem :)
ale wystarczy traba skrocic i swietnie sie jezdzi na zwirowni :]
zainteresowani wiedza o co chodzi ;]
tylko kolega nie pisal o lesie ale o ch...ych krakowskich drogach. |
|
|
|
 |
darqs
Gość
|
Wysłany: 2007-05-30, 08:16
|
|
|
smutna rzeczywistość :(
ale z tego co słyszałem ma wejść całkowity zakaz ruchu dla tirów przez miasto, dlatego między innymi likwidują Shenkera na Kamiennej ale to jeszcze potrwa... a lato ma być wyjątkowo upalne, drogi będą jak z plasteliny + nieustające korki bo wszędzie remontują = *%#@! |
|
|
|
 |
WeTeK
Gość
|
Wysłany: 2007-05-30, 21:49
|
|
|
| Trab wcale taki niski nie jest. To musza byc na prawde wysokie krawezniki zeby cos urwac (no chyba ze kose, albo tablice jak sie ma nisko). Generalnie musialbys przeklepac resor i z tym jest najwiekszy problem. Z tylu jest wzglednie latwo, wystarcza np podkladki pod sprezyny, tylko jak podlozysz je, to bedziesz mial pozytyw jak w kamazie na pusto- czyli musialbys dolozyc dystanse pod kielichy coby to nie wygladalo jak star 200 ;) |
|
|
|
 |
|
|