|
Ubezpieczenia coraz tańsze !! |
| Autor |
Wiadomość |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-23, 14:53
|
|
|
Witam !!!!
Kolega dziś ubezpieczył wartka 1,3... mile zaskoczyła mnie cena...
Rok temu w styczniu zapłaciłem 350 zł za rok, na walacjach zapłaciłem 270 zł za drugiego wartka, dziś kolega ubezpieczył (w tej samej firmie u tego samego agenta) za 205 zł :)
to mi sie podoba :) |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2005-12-23, 15:09
|
|
|
no to fakt
ja teraz musze asterke ubezpieczyć i zmienić poj. z 1,1 na 1.8 w trabie ciekawe ile będzie dopłaty
ale mimowszystko uciekam z PZU |
|
|
|
 |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-12-24, 17:43
|
|
|
| Dlaczego z pzu uciekasz?? bija?? |
|
|
|
 |
MaxXx601
Gość
|
Wysłany: 2005-12-24, 19:35
|
|
|
| jako "poszkodowany" :P nie moge zlego slowa na pzu powiedziec :) |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2005-12-24, 21:00
|
|
|
| Dowiedziałem się że w przyszłym roku Trabanty w PZU mają zniżke 10% |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-12-25, 16:21
|
|
|
Tak samo jak wartburgi, skody 105 i 120 i jeszcze kilka innych.
wartborgini -za zniżki i zwyżki były takie same? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-25, 16:53
|
|
|
| tak, zniżki te same, zwyżek brak. Wszystko to samo. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-12-26, 12:13
|
|
|
| Obojetnie jaki trabant ma znizke ? czy 601 czy 1.1 ? |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-12-26, 13:30
|
|
|
| Wszystkie pojazdy które mają wpisane w dowód markę Trabant -jasne? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-26, 14:46
|
|
|
| hmmm ciekawe czemu tak... jakiś sentyment ich do trabantów naszedł ??? Może prezes PZU se trabanta kupił hehe |
|
|
|
 |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2005-12-27, 21:23
|
|
|
tere fere kuku! i tak bedziemy na minusie !!
link do notatki prasowej o oc o co chodzi?? pogieło ich? jak tak dalej pójdzie to tez chyba ucieknę z pzu do jakiejś samopomocy, bo co innego pozostanie? moje auto ma 18 lat! dostanie 50% w górę i wszystkie znizki taty nie pomogą. |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-12-27, 22:14
|
|
|
Tak to jest jak nierzetelny "dziennikarz" bierze się za pisanie. Zwłaszcza na zamówienie konkurencji. W kolejności takiej jak w tym "artykule". Po pierwsze - wiek auta nie ma znaczenia przy OC. Bzdurą jest, że auta powyżej 8 lat mają zwyżkę za wiek. Nie ma żadnej zwyżki za wiek auta -czy ma ono 8 czy 30 lat. Na dodatek jak już ktoś w którymś temacie pisał Trabanty (i kilka innych pojazdów) w OC mają zniżkę 10%. Po drugie -zniżki za wiek właściciela poniżej 26 lat były od wielu lat. I to się nie zmienia. Po trzecie -zniżka do 60% jest zniżką za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia -tak było i to się nie zmieniło. Prawdą częściową jest, że do OC dokładany będzie Assistance -będzie Asistance Mini -czyli pomoc w razie wypadku z innym pojazdem.
Ręce opadają jak jakiś pismak bierze się za pisanie na temat o którym zielonego pojęcia nie ma. Wygląda mi to na typowy artykuł sponsorowany przez konkurencję. |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-27, 23:48
|
|
|
nie wiem jak w PZU ale znam kilka firm które SOWICIE "nagradzają" wiek auta SOWITYMI zwyżkami...
Krótka piłka- chcesz jeździć - płać...
ja nie mam do tej zasady żadnych zastrzeżeń... Tyle, że pozbyłem się trabanta, bo jak muszę jeździć i za to płacić to przynajmniej chcę sobie UŻYĆ JAZDY a nie gnieść się pomiędzy innymi autami byle trabantem... :P
pozdrawiam |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-12-28, 08:46
|
|
|
(...)a nie gnieść się pomiędzy innymi autami byle trabantem... :P
Najpierw twoja wypowiedz mnie oburzyła, ale po głębszym zastanowieniu... fakt, że za te pieniądze, które ładuje w trampka, mógłbym utrzymać "normalny" samochód. Ale trabant to coś więcej niż samochód...
A co do zwyżek to #$%, i tak nie sprzedam trampka :P |
|
|
|
 |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2005-12-28, 12:45
|
|
|
dzieki Piotr! :) manipulacja w mass mediach i tyle!! przyznam się że wczoraj sama chciałam sprawdzić sobie prawdziwośc tych newsów ale strona PZU mi nie działała. (dziś z resztą też nie działa.)
osobiście wydaje mi się że nie ponosze dużych kosztów w związku z posiadaniem trabanta. Badanie techniczne jak dla wszystkich, oc niskie, bezawaryjny, mało pali :) idealny na studencka kieszeń, a to , dokladnie tak macq!! ,coś wiecej niż samochód :) |
|
|
|
 |
|
|