Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga na lewe paliwo!
Autor Wiadomość
Tomasz Suchocki
Gość
Wysłany: 2005-11-29, 23:49   

W związku z niedawną przygodą (zalałem sobie benzynke na "renomowanej" stacji tj. 5l i okazało siem że zakupiłem ok 1l wody) chciałbym zaproponować utworzenie ogólnopolskiej listy kryptochcielnic abyśmy wiedzieli co tankujemy i nie dorabiali złodzieji:

1. BP Warszawa ul. Modlińska róg Światowida.

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 00:08   

woda się nie miesza z benzyną więc jak to możliwe?

macq
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 07:29   

Często również leją rozpuszczalnik, albo naftę.
2 Rzeszów Mała stacja koło szpitala Ul Armii Krajowej
Na tej benzynie silnik po prostu "pięknie" chodzi...

papieju
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 10:15   

coz, u mnie jest lokalna stacyjka, na ktorej kolezanka z pracy zatankowala matiza... jakos na jesien to bylo, wlala jakies 20l. poniewaz pozniej miala maly dzwonek to jezdzila autem meza zbierajac na naprawe. autko stalo na dworze, mrozki lekkie byly. po jakims czasie chciala udac sie o wlasnych silach do mechniora. nie bylo jej dane, bo...zamarzlo jej paliwo. zamarzlo w filterku, przewodach i zbiorniku...auto stalo do wiosny, po czym jak puscilo dolala do tego syfu (wyjezdzila przed dzwonkiem z 10l) kolejne 20 z normalnej stacjii i z bolem to przetrawil. filtry do wymiany wszystkie, do tego czyszczenie ukladu... poezja. silniczek mruczal tez przecudnie na tym paliwku, skromne 3 cyliderki generowaly drgania od ktorych plomby wypadaly...

Tomasz Suchocki
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 19:13   

"Ewenementem były z kolei próbki, pobrane w woj. wielkopolskim. Stwierdzono w nich 95 proc. WODY i tylko niecałe 5 proc. benzyny - mówią inspektorzy. Po kontroli Państwowa Inspekcja Handlowa zwróciła się do sanepidu z doniesieniem o zanieczyszczeniu wody, bo inaczej tego nazwać nie można."

wiecej na http://www.rmf.pl/fakty/?id=84740

Z wodą sie nie miesza co nie przeszkadza jej dolewac i tym samym tankować... nie bede sie kłucil czy to co zatankowalem to byla woda, jakies zwiazki siarki, czy inny rozcieńczalnik. Slowo woda jako nie benzyna i cos czego w niej byc nie powinno a co przechodzi w stan skupienia staly wraz ze spadkiem temperatury....

Chyba bardziej klarownie sie nie da... ale jak widac niektorym wyobraźni brak - z uklonami dla rzeczonych, oby ich to nigdy nie spotkalo.

macq
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 19:44   

"Wody do "chrzczenia" paliw nie używają nawet najbardziej pazerni fałszerze, bo - jak udowadnia prof. Marian Kulczycki z Centralnego Laboratorium Naftowego - jest to po prostu niemożliwe. Woda się nie rozpuszcza, czyli to chrzczenie jest trochę wyolbrzymionym problemem. Ten problem – mówiąc brzydko - wynika z niechlujstwa na stacjach..."

Tomasz Suchocki
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 22:19   

Klękajcie narody w sprawie wody!
Czy naprawde wyrażam sie mało klarownie i zawiło???
Słowo "woda" zmieniam na "syf przeróżny" - mam nadzieje że dogodziłem purystom! Tyle że ten syf kosztuje ponad 4.00 za litr a to troszke drogawo! Guzik mnie obchodzi co tam było poza benzyną - kupowałem pb95 i to i nic innego miało tam być!

Żal że umarła idea postu... chodzi o to aby rano nawet po lekkim mrozie bez problemów odpalić samochod! Aby ludzie którzy nas oszukują zostali pokazani palcem!Aby uchronić innych przed "pasjonującym" przymusowym czyszczeniem układu paliwowego!

Szkoda gadać...
GrzegorzB jeśli nadal mamy sie rozwodzić nad tematem rozpuszczania wody w beznynie to zamknij ten temat bo miejsca szkoda :(

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 23:08   

dokladnie- piszmy gdzie leja syf a nie rozwodzmy sie na temat WODY Cos mie sie wydaje ze kilka osob chce pokazac jacy to sa madrzy- chyba nie o to chodzi w tym poscie!!
Wracajac do sprawy- Moze tez jeszcze dorzucic stacje z Gazem ktore sprzedają jakaś mieszanine niewiadomo czego a napewno nie jest to LPG? Wiem ze najlepszy Gaz maja na Shellu (przy salonie Opla niedaleko Sobieskiego) i StatOil (Rosoła). Gdzie jest najgorszy- nie wiem bo tankuje tylko na tych co powiedzialem. Kilka razy zatankowalem BP i bylo tak sobie- zwlaszcza nie polecam BP przy Radzymińskiej. Nie polecam tez stacji "supermarketowych" zwlaszcza GEANT (na Ursynowie)- tak samo tanio jest na NESTLE (koło Leclerc na Ursynowie) a paliwo duzo lepsze.

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-12-01, 11:42   

na gazie to przede wszystkim walą na liczydle - znaczy mniej lejesz a za wiecej placisz. no i oczywiscie pompowanie gazu z butli do kuchenek ale to na jakość gazu nie wpływa, moze byc tylko taniej.
czulem sie orżnięty po tankowaniu na stacji na łodygowej(ząbki), jadąc od warszawy po lewej stronie za przejazdem
ps. w zwiazku z wzrostem cen paliw proponuje nobla temu ktory opracuje auto na mocz - tego nigdy nie zabraknie i kazdy ma. albo zaraz bedzie mial.

Tomasz Suchocki
Gość
Wysłany: 2005-12-01, 18:25   

przywracacie mi wiare w ludzi :) dzienx

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-02, 00:23   

Gonzo, pomysł z moczem przedni :D a póki tego nie wymyślą, to ja tankuję się na "supermarketowej" niedawno otwartej przy Górczewskiej i nie narzekam na paliwo, ale zawsze mnie obsługa na tych stacjach wkur.... zwłaszcza, jak się kłócą o te pieprzone 2 gr. Podobno na Shellu przy Sokratesa jeden dystrybutor oszukuje, tylko nie pamiętam, który. A i ostatnio znajomy zatankował do Toyoty 98 na BP prawie 30 gr/l drożej, niż na Jet przy Prymasa. Na jednej i drugiej 160 zł za pełen bak...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-02, 00:25   

W 100licy oczywiście ;)

Marioonio
Gość
Wysłany: 2005-12-02, 21:35   

no cóż, ja jedynie mogę polecić stację BP na Conrada/Powstańców Śląskich (w-wa), tankuję tam kiedy tylko mogę odkąd mam LPG w aucie. Nie bardzo za to cenię sobie orlenowski gaz, niezależnie od stacji. Na stacjach-krzakach nie tankuję z zasady.

Kuba ROZPRUWACZ
Gość
Wysłany: 2006-01-29, 02:27   

Fakt jak kazdy z nas wie paliwo teraz jest drogie i słabej jakości na stacji benzynowej,ja sie nie potrafie doczekac wiosny dlatego ze mam paliwo po 2zł z kosiarek którymi miasto kosi trawe!! a w gruncie rzeczy ten fakt ma nawet dwa +,czyli niską cene i to ze paliwo juz jest z olejem!!.A potym autko chodzi jak kosiarka czyli fajnie!!

Arozo
Gość
Wysłany: 2006-01-29, 12:11   

Ja wtrące swoje 2 grosze w Majdanie(trasa Warszawa-Lublin) oszukuje dystrybutor jak się leje benzynke o jakieś 25 groszy :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi