Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabi stuknięty a dowód rej. zatrzymany
Autor Wiadomość
Mario Bros
Gość
Wysłany: 2006-07-12, 23:17   

Co zrobić jeżeli niebieskie men.. zatrzymały mi dowód rejestracyjny i wpisały w nim że uszkodzony jest tylko jeden reflektor. On ma wgniecioną maskę, atrapę, zderzak (zderzak odpadł), plastik i saganki. Tzn. że muszę tylko światło zrobić, czy będzie on przechodził jakiś przegląd techniczny???? Gdzie mam nim pojechać?? Na koMENDĘ??? Jak to wygląda??

Mario Bros
Gość
Wysłany: 2006-07-12, 23:18   

A i mam pytanko jeszcze jedno. Czy ktoś ma w posiadaniu maskę, saganki i grill od 601?? Byle jaki kolor :)

halogen
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 01:10   

ja mam grila od 601 i mache :) jak coś to mail lub gg 4080776 nie są w cudownym stanie w masce trzeba pospawać szkielet a grila tylko wyczyscić pozdro (kolor żólty)

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 08:21   

Musisz na przeglad jechac. Dostales pewnie swistek taki i masz wbic. Pozniej do wydzialu komunikacji odebrac dowod

Arthas
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 09:21   

Ano z tym że za przegląd zapłacisz więcej i będą się czepiać wiecej rzeczy ale jak będzie dobrze zrobiony to dasz radę.

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 12:03   

Milicja zawsze dowod zabiera jak jest jakiekolwiek szklo stluczone (czytaj niesprawne oswietlenie, szyby). np. wgiety blotnik moga podarowac

Goofy
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 12:05   

Za pzregląd podwójnie zapłacisz. To się nazywa tzw. fachowa ocena stanu pojazdu po wypadku. W praktyce nie muszą się czepiać. U mnie sprawdzili tylko numery, a cały tył robiłem ;)
Na przeglądzie dostaniesz zaświadczenie, z którym zgłosisz się do wydziału komunikacji, gdzie pewnie już Twój dowód przesłano z komendy:)
powodzenia :)

Mario Bros
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 15:27   

dzięki wielkie za takie fachowe odpowiedzi. Widzę że nie tylko ja mam takie przygody :). A co się dzieje ze zniżkami??? Jest zniżka 60% bo 2 samochody zarejestrowane na jedną osobę i jeden samochód z salonu. Czy mogą zabrać tą zniżkę bo jeden był stuknięty??

Goofy
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 15:47   

Zniżki są do osoby przypisane, nie do auta. Jeśli wypadek nie był z Twojej winy, to zniżek nie powinni zabrać, a odszkodowanie wypłacone będzie z OC sprawcy. Jeśli sprawcą byłeś Ty, lub wina jest podzielona, to możesz stracić zniżki, i będzie to dotyczyło obu samochodów.

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 15:48   

Prawdopodobnie zabiorą 10%. Jeśli wszystkie auta należą do jednego właściciela, zabiorą ze wszystkich polis wydanych na tą osobę.
Znając życie zaraz wpadnie Piotr S. i mnie poprawi ;)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 15:53   

A co się dzieje ze zniżkami??? Jest zniżka 60% bo 2 samochody zarejestrowane na jedną osobę i jeden samochód z salonu. Czy mogą zabrać tą zniżkę bo jeden był stuknięty??

Napisz moze o co chodzi...
Bo to jest pare niepowiązanych ze sobą informacji. To że 2 samochody są na 1 osobę nie daje 60% zniżki, a to że z salonu to wogóle nie rzutuje.

Konkret napisz! Jeden był stuknięty - ale przez kogo, z czyjej winy - to jest ważne!

Można sie domyslić że z Twojej winy, wtedy jesteś do tyłu o 10%.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 21:27   

Skoro reflektor był rozbity to musieli zabrać. Wpisali tylko lampę bo to było przyczyną. Pogięte blachy nie mają znaczenia.
Jeśli chodzi o OC. Zniżka -jak było pisane jest przypisana do osoby. Więc konkretna osoba będzie miała mniejszą zniżkę. Jeśli jest właścicielem kilku pojazdów więc będzie płacić większe OC na wszystkich. Tak samo jeśli jest współwłaścicielem posiadającym największą zniżkę na danym pojeździe spośród współwłaścicieli. Oczywiście pod warunkiem że Ty zostałeś za srawcę uznany. Jeśli pojazd, którym kolizja była spowodowana jest współwłasnością kilku osób wszystkie one tracą zniżkę. Jeśli to jest PZU to z 60% przechodzi na 50 % na dwa lata od wypłaty odszkodowania osobie poszkodowanej.

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 22:32   

Jeśli to jest PZU to z 60% przechodzi na 50 % na dwa lata od wypłaty odszkodowania osobie poszkodowanej.
Na pewno? Czy ostatnio zmieniały się te przepisy? Jednego roku zostały stuknięte obydwa auta w naszej rodzinie, których współwłaścicielem jest jedna osoba. Zniżki spadły w nastepnej polisie do 40% aby podnieść się o 10 w kolejnej. Czy tylko ja czegoś nie rozumiem, co napisałeś?

Mario Bros
Gość
Wysłany: 2006-07-16, 22:36   

Pożyczyłem kumplowi samochó, ale on nie miał prawka i ustaliliśmy,że on zabrał kluczyki bez mojej wiedzy. On stuknął poprostu w płot i ktoś zadzwonił po gliny. On dostał mandat w wysokości 1000zł i 6 punktów karnych (mimo, że nie ma prawka :) ). Dziwne...

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-17, 09:06   

E to i tak sie gosciowi slizglo. Malo dostal jak na brak praffka

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi