|
Co o tym sądzicie, lub jak samemu to wykonać?? |
| Autor |
Wiadomość |
Kargul
Gość
|
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
|
|
|
 |
Przemek
Gość
|
Wysłany: 2006-04-12, 09:32
|
|
|
To pierwsze to rozpruj zwykly tlumik przelotowy i wyjmij z niego rurę sitową, to tego rura nierdzewka i już masz końcówkę z 'basem'. Co do tego drugiego to sobie wspawaj centralnie w rurę wydechową wiertlo - efekt podobny.
Pozddr |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2006-04-12, 09:33
|
|
|
Ja od czasu do czasu mam ochotę to kupić, ale czekam aż cena zejdzie poniżej 35zł
Gwizdek ktoś już znajomy testował, efekt był śmieszny - niestety kolega wyrzucił zamiast mi oddać!
Obawiam się tylko, że może to nie pasować na Trabantową rurę! Jaka jest średnica standardowej rury??? |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2006-04-12, 12:40
|
|
|
Kupiłem właśnie ten gwizdek Zdam relację na forum jak tylko go przetestuję |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-04-12, 20:34
|
|
|
| Ok, i jak mozesz to zrób foto jak to wyglada na trabie:D, a moze jesteś w stanie zgrac dxwięk po załozeniu tego do traba?? Pozdrawiam i czekam na relacje:D |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2006-04-13, 08:53
|
|
|
Zrobię krótką relację wideo To tylko gwizdek, więc walory wizualne żadne. Przetestuję w Trabancie i kilku innych autach, które wpadną mi w ręce.
Wrzucę link na forum, nie martwcie się |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 07:51
|
|
|
Aaa . . . dostałem już gwizdek, jeszcze nie montowałem. Powiem tak - to chyba najgłupszy tuningowy gadżet jaki w życiu widziałem Na razie testowałem na rurze od odkurzacza - przeraźliwie piszczy
W najbliższych dniach założę do Trabanta i wrzucę jakieś mp3 do posłuchania |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 08:14
|
|
|
| EE tam tanie tjuningowe gadzety.. ja nawet koncowki nie zakladam bo dochodze do wniosku ze dzwiek traba jest sam w sobie gadzetem "tuningowym" :D |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 08:29
|
|
|
Ja to kupiłem dla jaj, bo od dawna mnie to frapowało. Nie mam zamiaru montować tego na stałe, ale ciekaw jestem, jaki będzie efekt. Zawsze mogę to wrzucić do kaszlaka albo WSK-i |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 08:39
|
|
|
| No to ja jestem bardzo ciekaw jaki będzie efekt dźwiękowy:D Ja osobiście jeśli się skusze to chyba na typową nakładke na wydech z dyfuzorem... Bo samemu tego nei wykonam:D Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin/Niutek
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 10:43
|
|
|
| Jka chcesz osiagnac dobry bas to z orginalnego trabantowego tłumika wytnij tą rure co wychodzi z ostatniego tłumika i zamiast niej wspawaj rurę od jakiego kolwiek diesla Bedzie basik ze hej. |
|
|
|
 |
Marcin/Niutek
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 10:44
|
|
|
| Bo jak zaczniesz zakładać jakies dyfuzory to ci olejem wszystko zasra i pozamiatane |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-04-26, 17:54
|
|
|
Qbak, zgrałes już dźwięk jaki oddaje na 2T??
albo możesz to jakoś opisać jakie wrażenia:D?? |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2006-04-27, 10:52
|
|
|
Może dziś to założę (wciąż nie mogę na to znaleźć czasu), ale nie mam na co zgrać, bo żona wyjechała i zabrała dyktafon i cyfrówkę
Opiszę wrażenia na pewno! |
|
|
|
 |
|
|