Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
GUMY WZMACNIAJĄCE SPRĘŻYNY - Co o tym myslicie
Autor Wiadomość
Kuba NCA
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 11:05   

Zaznaczam ze przeszukalem cale forum i nic na ten temat nie znalazlem!

Wiedzac ze wiekszac z uzytkownikow trabantow ( w tym ja ) ma ochote zeby jego maszyna byla stabilniejsza i twardsza szuka roznych patentow .. dzis znalalem na alegro cos takiego

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=92538324

Mam pytanie co o tym sadzicie ??
Moze ktos tego uzywa i ma juz jakies doswiadczenia ??

Bocian
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 12:03   

No u mnie zdały egzamin celująco!! w ubiegłym roku wyskoczył mi nagły wyjazd, amortyzatory z tyłu wysiadły, a że mam wsadzone felgi z rekina to przy najmniejszym uskoku jezdni i pochyle opony tarły o nadkola. wsadziłem po jednej gumie na sprężynę i przejechałem 400km. bez żadnego ocierania acha i jeszcze teściowa z tyłu siedziała :):):):) Ale troche sie nagimnastykowałem by je tam wsunąć, wazelina i jazda...:):):):)

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 12:14   

Witam maiłem to założone w polo ,to są zwykłe gumy takie jak były seryjnie montowane w maluchach oczywiście na tyle...z tyłu miałem nowe amorki ale wiek spręzyn sprawił ,że tył troche siedział w porównaniu do przody-wsadziłem gumy tył sie podniósł i tył zrobił sie troszkę sztywniejszy,z przodu też miałem ale wiekszej różnicy nie widziałem .,pozdrawiam

Hania & Arthas
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 12:17   

Jak wymieniałem zawieszenie z przodu i z tyłu na nowe to właśnie takimi gumami utwardziłem sprężyny. Egzamin serio zdają. Mam wsadzone po jednej gumie na każdą spręzynę. Polecam ludziom którzy chcą żeby ich Trab trzymał się zakrętów lepiej przy większych prędkościach i nie bujał się tak. Kuzyn tak apropo nagimnastykowałeś się bo miałeś już zawieszenie wyrąbane. Ja na nowym zawieszeniu nie powiem miałem trochę problemów ale w sumie bez wazeliny i takich tam. Wystarczyło podwarzyć śrubokrętem i już siedziały. A tak w ogóle sam powiedz. Ronda bokami na pełnym pisku no nie?? :D

Kuba NCA
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 14:48   

Dzieki chlopaki za informacje .. w taki razie kupie sobie to cudo.. Jescze tylko jesli mozecie to podajcie mi srednice sprezyny !! No i jescze taka drobna uwaga czy zakladajac to trzeba cos rozbierac czy porostu zakladam ..i w jakim miejscu sprezyny ???

Dziekuje z gory za wszelka pomoc !!

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 15:43   

panowie jednemu weszło bez wazeliny a drugi musiał posmarować , powód ??
są rózne grubości :P
maluch ma cieńsza a do poltoneza były grubsze
nic kolego nie musisz rozbierać
tylko podnieść autko i pogimnastykować do tego troszke sobie poprzeklinasz :)

Hania & Arthas
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 17:04   

Ja mam Maluchowskie i pasują fajnie. To może zmienię na te z Poloneza skoro są grubsze?? Albo przynajmniej na przód takie założę. A średnica?? Hmm. takie jak do Malacza po prostu i najlepiej zakładać w środku przynajmniej wedłóg mnie. A co do samego zalładania to wystarczy ściagnąć koło i można wkładać albo raczej na chama wciskać przynajmniej z tyłu.

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 17:27   

tylko jedna uwaga jak zakladasz te gumy to postaraj sie zeby na wszystkich sprezynach byla mniej wiecej miedzy tymi samymi zwojami a nie ze np jedna jest na srodku a druga na dole bo bedzie inna amortyzacja

vader
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 19:57   

a tak na marginesie to te gumy nie maja tendencji do wypadania?? tez sie nad tymi gumami zastanawiam

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-25, 21:28   

nie ma najmniejszych szans zeby wypadla nawet cis ie nie obruci bo ciezko ja jest wsadzic jak masz sprezyne luzna i do tego jeszcze sa odpowiednie uksztaltowane i nie wypadna

Monia & Szpyrol
Gość
Wysłany: 2006-03-26, 10:40   

no zgadzam sie te gumy to dobra zecz. sam je mam teraz u siebie stymze ja mam po 3 na strone.jesli boicie sie ze wam wypadną zawsze mozecie je przewiercić i przymozować opaska z sprezyną. pozdrawiam cześć.

Kuba NCA
Gość
Wysłany: 2006-03-26, 10:50   

Czyli poprostu warto to kupic .. łatwo to zalozyc .. Czego chciec wiecej :) Dzieki za pomoc!!

PozDDRawiam

Yankes
Gość
Wysłany: 2006-03-26, 11:07   

Ja już zakupiłem, mam nadzieje że paczka szybko przyjdzie to opisze "wrażenia z zakłądania gumy" oraz wrażenia z jazdy.
Pozdrawiam

Nikita
Gość
Wysłany: 2006-03-26, 11:55   

najwieksze beda wrazenia z zakladania gumy hehe lepiej sie przgotowac zwlaszcza jak sie ma troche zurzyte sprezyny i browara i fajeczki ja jak u sieibe w maluchu zakladalem to po pare cygaow na sprezyne szlo bo mi sakrucko ciezko wchodzilo

MAXIMUS
Gość
Wysłany: 2006-04-03, 07:02   

Nie będę się wypowiadał na ten temat !!!

Ale chcę żebyście wiedzieli, że też mam swoje zdanie !!!

Jakie... ? (patrz na pierwszy wers mojej wypowiedzi))

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi