|
CCF czy węglarski |
| Autor |
Wiadomość |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 16:48
|
|
|
| Witam, zastanawiam się nad kupnem sporotwego wydechu do trabancika bo ostatnio ma małe osiągi, jak dojedzie do 90km/h to święto:) I zastanawiam się co wybrać, wydech z CCFu czy od węglarskiego?? który z tych wydechów daje lepsze osiagi?? i więcej koników??:) Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 18:47
|
|
|
| ja bym proponował zajrzenie do silnika. james traba rozbujał do prawie 140 a jak wiadomo on ma wszystko orginał. Troche dziwne że jedzie ledwo 90. Może najpierw warto bylo by wyregulować gaźnik i zapłon. Jeśli codzi o tłumik to ja wybrał bym węglarskiego bo słyszałem o nim dużo dobrych opinii a że ccf coś takiego robi to pierwsze słysze. Myślałem że robią tylko burackie plastiki. |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 19:11
|
|
|
| Gaźnik mam założony nówke nowego typu (dostałem) i jest dobrze wyregulowany, zapłon ruwnież dobrze, myśle ze to przednie tłumik bo to nie oryginał:) a słyszałem że jak przedni do bani to trab właśnie nie pojedzie więcej niż 80-90km/h więc by się zgadzało:) Ja osobiście myślę też ze węglarski ma lepsze ale warto spytać który daje większy przyrost mocy:) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 20:05
|
|
|
| Gaźnik nowego typu... miałem to samo, wymieniłem gaźnik na stary typ. Teraz ukręca półośki :P Jeśli założysz wydech, a nie naprawisz usterek silnika, to niewiele ci to da |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 20:49
|
|
|
| james ma założony tłumik polski ja mam węgierski i sam jechałem swoim byłym trabem 130. W nowym mam ten sam silnik ale wole nie sprawdzać bo hamulce do bani. A może masz drugi tłumik zapchany nagarem. Nie lecą z niego iskry czasem ?? |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 21:31
|
|
|
| witam.140 2 swem to już chyba ktoś tu rpzesadza i to ejsze bez żadnego tuningu z tego co mi waidomo to 140 to dobra połowka leci..ja miałem 2 swa i 120 leciał ale nie wiecej a silnik był w super stanie bez żadnego tuningu ,dzisiaj jechalem 2 taktem mojej dziewcyzny 110 i juz do 120 cięzko było a silnik tez jest w dobrym stanie. więc nie wiem co wy amcie za silniki w tych 2 swach..pzodrawiam, |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 21:38
|
|
|
| Silnik mam w super konycji, sprawdzane sprężanie, wału nie słychać itp. kopa ma dobrego, tłumik tylni niedawno wymieniany, moim zdaniem to ten przedni jest winowajcą( ale dobrze grzeje:)) A więc po zimie chcę kupić wydech z CCFu lub od węglarskiego i stąd pytanie który bardziej polepszy soiągi. Chcę jeszcze powiedzieć że jak miałem oryginalny i jeszcze szczelny przedni wydech to śmigał ładnie i potrafił do 120km/h dojść, a teraz słabo i z górki ok. 100 po zmianie gaźnika na nowy |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 22:18
|
|
|
| Mój 601 ostatnio mul był na 2 max 40 dziś wyczyściłem cały wydech z nagaru przód orginalny wył przelotowy i na 2biegu 60 z groszami i wybiera się 10000razy lepiej :D vmax nie sprawdzałem ;d nawet 4biegu nie wrzucałem :D |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-13, 22:40
|
|
|
| mój trab ma zamontowany nowy wydech oprucz przelotówki która miała dość w sobie nagaru i może przez to zapchał mi się tylni, chociarz ma on przejechane ok 1tys.km Ale we wtorek dla formalności odczepie tylni tłumik, zostawie przelotówke z przednim i zobacze czy lepiej pojedzie. |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-14, 00:04
|
|
|
| panowie z tym tłumikiem podajcie mi jakies sposoby na skuteczne czyszczenie bo mnie zaciekawiliście tematem. A co do tuningu to Weglarski na bank. Nawet swego czasu widziałem kolesia co sprzedawał kompletny zestaw pod 601 wiec był to wydatek oko 350 zł. A jak już mówimy o tłumikach to najbardziej interesowałoby mnie czy ktoś miał na tyle fantacji żeby próbowac coś robić wg projektów Assmana i czy ktoś ma wogóle dostęp do czegokolwiek więcej niż tylko artukuł ze strony o niej. Bo ten pan jest dla mnie guru w dziedzinie rasowania trabantów ale jak narazie o tym guru nie wiele wiem. Pozdrawiam i czekam na posty |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-11-14, 00:37
|
|
|
| ccf chyba nie robi tlumikow... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-14, 07:18
|
|
|
| Najlepszym sposobem jest wypalanie- trzeba podgrzać palnikiem do wiśniowego koloru i oklepac młotkiem. Tyllko trzeba uważać, bo w łumiku lubią gromadzić się gazy i resztki benzyny, więc wcześniej nalezałoby zostawić go na jeden dzień żeby wszystko odparowało. A jeśli chodzi o tylni tłumik 601-ki, to można go łatwo rozebrać |
|
|
|
 |
Bigos
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 14:46
|
|
|
| Moim skromnym zdaniem CCF nie robi sportowych układów , Węglarski owszem , ale nie CCF . HMM ciekawe , a może ma ktoś ich oferte?? |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 15:36
|
|
|
| a no da sie 140 jak widać. Fakt że zaczoł mu sięsilnik zacierać ale dał mu chwile odpocząć i na ssaniu odpalił. |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 16:58
|
|
|
| CCf robi wydechy, mam nawet zdjęcie jak wygląda, jeśli kogoś to ciekawi to wyślę fotki na e-mail |
|
|
|
 |
|
|