|
Czy się opłaca??Co zrobić?? |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysiek_m
Gość
|
Wysłany: 2005-10-22, 22:33
|
|
|
Witam! Już raz pytalem was na forum czy kupic trampka jednak wtedy jakos nikt mi nie pomogl w podjeciu decycji. otoz obecnie jezdze skoda 110L jednak probuje ja sprzedac od jakiegos czasu bo troche duzo pali (w katalogu jest 8/9L) i chla olej. Mam jeszcze garbusa 1300 jadnak oprócz tego ze moja siostra wpakowala w niego pelno kasy i tego ze jest to niebieski metalik nic mnie przy nim nie trzyma bo pali chyba z 13 na 100km.
Mój problem polega na tym ze zastanawiam się nad tym czy po sprzedaniu skody nie kupić sobie trampka. jesli bym tak zrobil chetnie bym w niego zainwestowal aby go troszke upiększyć (oczywiscie jakies paskudne spojlery nie wchodzą nawet w gre:). Nie wiem czy bardziej opłaca się kupić tanio jakiegoś 501, lub 601 czy 1.1 tak do 2.500 zł. Do czego jest więcej dostepnych częsci?? Co mniej pali bo dość dużo jeżdzę?? Co polecacie?? A może wogole sie nie pakować w tramka?? Proszę podpowiedzcie mi cos. Z góry dzieki!! Pozdrawiam.. |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2005-10-22, 22:43
|
|
|
| 1,1 z gazem :) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-22, 22:44
|
|
|
Hehe chyba już kiedyś o to pytałeś:P Jeśli jeździsz dużo, nie specjalnie lubisz grzebać w samochodach, to polecam trabanta 1,1. Przede wszystkim dzięki dobremu silnikowi. Części są łatwo dostępne, i w większości w miarę tanie. Przy trabie 601 trzeba czasem trochę pogrzebać, ale nie ma to jak mieć cwajtakta :)
Za 2500 to kupisz ładną polówkę, albo zajebistego cwaja :)
Pozdro |
|
|
|
 |
Krzysiek_m
Gość
|
Wysłany: 2005-10-22, 22:45
|
|
|
| a ile takie cudo tego gazu pali?? ale tak szczerze no i czy sie czesto cos w nim psuje tzn z takich bardziej powaznych spraw?? |
|
|
|
 |
dominior
Gość
|
Wysłany: 2005-10-22, 22:52
|
|
|
mnie wychodzi jakies 6-7 gazu a jak narazie nic mi nie padlo odkad kupilem to jakies 4 miechy to juz dobrze chyba :)
a czesci tanie niedosc ze trabanty po zlomowiskach stoja to od vw polo cos sie przyda albo od vw golf tez na a z tego co przegladam forum to juz ludziska wszystko wmontowali jakby dobrze poszukal to pneumatyke ze stara by znalazl tak wiec pasuja prawie wszystkie czesci i 1.1 z gazem to niezle wychodzi |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-10-23, 09:21
|
|
|
| 6-7 gazu?? Chyba na pustej trasie, przy max. 80-90 km/h. 8-10 to zdecydowanie bardziej prawdopodobne. A koszty utrzymania? Wszystko zależy od stanu w jakim kupisz brykę, ale o tym było już nie raz na forum... |
|
|
|
 |
Marek Wolak
Gość
|
Wysłany: 2005-10-23, 12:02
|
|
|
| Mój Trabant 1.1 pali średnio 8 litrów gazu. Wymieniałem w nim uszczelki i popychacze. Mam teraz 10 lat lub 100tyś km spokoju :)) |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-10-23, 12:12
|
|
|
| Srednie spalanie mojej poloweczki to 7 na trasie i 10 po miescie. Na trasie srednia predkosc to tak kolo 90 |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2005-10-23, 12:16
|
|
|
Bzdura. Zależy czy stuki, małe luzy, drobne usterki cię nie rozstarjają. Bo ja bym np spokoju nie miał.
Mam wartburga 1,3 a to auta podobnej klasy tyle że innej wielkości. Co raz coś się kończy i trzeba wymienić, dokręcić, przykleić itp.
Ale tak chyba w większości starych aut.
Najmniej problemów miałem kiedyś z maluchem bo go miałem prawie od nowości i "kończące" się elementy wymianiałem zanim spowodowały efekt domino i do wymiany byłoby już więcej elementów. |
|
|
|
 |
ba
Gość
|
Wysłany: 2005-10-23, 19:03
|
|
|
no mooj trabik pali od 7 do 12 :D
dodam ze silnik nie byl zabardzo zadbany a predkosci to zadko ponizej 100 :)
ale jak duzo smigasz to tylko zagazowane polo a na 2takta przyjdzie ci jeszcze mania :D |
|
|
|
 |
SŁAWNY
Gość
|
Wysłany: 2005-10-23, 21:19
|
|
|
| zdecydowanie kup 1:1 z gazem bo przy 601 będzie troche grzebania pozdrawiam |
|
|
|
 |
puniek
Gość
|
Wysłany: 2005-10-24, 00:01
|
|
|
| A ja polecam kupić odemnie Combiaka 601 za 350zł. |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-10-24, 07:11
|
|
|
| Puniek chyba trzeba Ci powiedziec niesmiertelne- NA GIELDE!!! :) Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Krzysiek_m
Gość
|
Wysłany: 2005-10-24, 10:44
|
|
|
kurde 10-12litrow?? troche sie przerazilem i teraz zastanawiam sie czy nie zostac przy garbusie chocgaz to nie benzyna...
a jak jest z tymi czesciami??rzeczywiscie sa w miare tanie?? bo w garbie byle gowno sie zepsuje i trzeba 150 zl dac. jak z predkasciami??ile taki 1.1 smiga max??jak rozwiazania typu ogrzewanie?? chodzi jako tako czy auto nie dla zmarzluchów?? pozdrawiam.. |
|
|
|
 |
MK
Gość
|
Wysłany: 2005-10-24, 14:06
|
|
|
| Z ogrzewaniem nie masz się co matrwić,jak jest ciepło i zapomnisz przesunąć suwaka ,to po kilkunastu minutach nie można wytrzymać z gorąca (przynajmniej u mnie tak jest)A z tym śmiganiem to zależy od poziomu górki i prędkości wiatru :) Mój na prostej wyciąga te 130 na luzie (sprawdzone na wyświetlaczu prędkości na trasie K-ce _ Wisła),z górki leci szybciej,ale od razu mówię<że takie prędkości przy seryjnych hamulcach to rosyjska ruletka...)A jak chcesz popatrzeć na ceny części to wejdż na www.motirex.pl,tam mają części do traba. |
|
|
|
 |
|
|