Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Hamulce tarczowe
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-13, 17:28   

Witajcie,
Ten temat był już poruszany na forum, ale tym razem chciałbym uzyskać konkrente odpowiedzi dotyczące mojego przypadku.
Otóż mam hamulce z Golfa 1 (piasty, tarcze, zaciski) bardzo bym chciał, aby znalazły się w moim Trabancie zamiast nieszczęsnych tłoczków z przodu.
Moje pytanie:
co KONKRETNIE trzeba przerobić i jak, żeby je zamontować? czego mi brakuje? co mi potrzeba? Wymieniam wszystko od piasty w kierunku felgi, czy jeszcze coś przed piastą? Co z pompą hamulcową? Szukać od golfa czy z T1.1 czy zadziała na tej z 601?
Każda mądra techniczna z tego zakresu wiadomość PORZĄDANA. Umoralniające gatki, że to profanacja, lub takie tam, zostawcie dla siebie. Uparłem sie i już... :)

puniek
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 06:34   

Witam!
Tesh się do tego przymierzam i narazie znalazłem a właściwie dostałem ten adres: http://www.trabiteile.de/...cgi?zeige=60300 jest tu wshystko ładnie i wyraźnie pokazane, mam jeshcze "rysunek techniczny" tej części która jest potrzebna do modyfikacji, jak co do daj e-maila pzreśle Ci.
pozdrawiam
puniek

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 08:04   

Będę wdzięczny!

zbuk@interia.pl

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 08:42   

Kurka! Strona SUPERRRR...
Puniek - będę zobowiązany jeśli prześlesz mi ten rysunek techniczny adaptera.
A co z pompą hamulcową? Bez zmian - ta trabantowa zaciśnie klocuszki na tarczy czy niemcy wymyślili już co i jak?

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 14:03   

A ja jak jeshcze potchytam posty z takimi textamy to shie porzygam :D*

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 15:56   

EEEE... Sikor nie qumam. Co Ci nie pasi? Że znowu ten sam temat wałkujemy, czy raczej że tarcze do 601? Nie łapię w czym problem?

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 16:04   

Wshysko ok. Nie chodzi mi psheciesh o tartche ;) Kapish? :P

puniek
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 18:29   

Nie chcę wzniecać kolejnej kłutni (których jako świezy forumowicz zauważyłem tutaj dość dużo) ale skoro użytkownika Sikora zbiera na wymioty to proponuje żeby powiedział o tym swoim kolegom z podwórka albo poprostu zachował to dla siebie. O ile wiem to ten temat jest o hamulcach tarczowych a nie o "rzyganiu".

puniek
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 18:32   

P.S.: Pisze się wszystko ewentualnie wshystko.

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 18:37   

A ja o ile wiem to tutaj sie pisze po polsku, ale mogę się mylić. Zbiera mi na wymioty jak widzę jak kaleczysz język i wiedz, że za każdym razem nie omieszkam Cię o tym poinformować.

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 19:05   

Sorry ZBuk- mialo byc na temat ale... Sikor
Wshysko ok. Nie chodzi mi psheciesh o tartche ;) Kapish?
Mozesz jasniej?? Bo nie rozumiem?? Nie gadaj komus ze zle uzywa jezyka polskiego- spojrz najpierw na siebie.
ZBuk- gratuluje wyboru- tarczowe sa o niebo lepsze. Co do pompy od 1,1- roznica jest taka ze od 1,1 ma 3 wyjscia na przewody a od 601 jak wiesz ma 2. Co do siły działania pomp to poszukaj na forum- ktos pisal o wartosciach sil. Jedno jest pewne- pompa od 1,1 spokojnie zatrzymuje moje polo bez problemu:) Tyle z doswiadczenia

miedelnica
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 19:32   

hej Zbuk,jak chcesz ja dalem jozkowi gotowe dystanse do zamontowania zaciskow golfa I do 601,ma to w garazu,pewnie nawet Ci to zalozy... pozdrowienia znad adriatyku:) a co do powyzszych postow - co sie dzieje z tym forum...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 19:35   

MIEDELNIC!
REWELKA JUŻ DO NIEGO DZWONIE! Dzienx - ale ty to masz jeżdżenie...

picia353
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 21:04   

wyciągasz zaworek zwrotny z pompy 601 i działa na tarczach :D
pompa od 601 ma 3 wyjścia :)

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-09-15, 08:33   

hm... to moze cos pokrecilem... moze jest odwrotnie. Wiem ze 601 od polo rozni sie wlasnie iloscia wyjsc. Sorry jesli kogos wprowadzilem w blad:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi