Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
otwirająca sie maska
Autor Wiadomość
mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-09, 22:52   

czy ma ktos jakis ciekawy patent na to zeby wczasie jazdy nie otwierała sie maska.ja mam wstawiona maske od 601 i gril od 1.1.I pewnego dnia jechałem ok 80 km/h. nagle ciemnosc .poturlałem sie powoli do domu ,strat zadnych ,tylko kilka siwych włosów.
Moje rozwiązanie wziełem 2 płaskowniki ok 14 cm dospawałem po sróbie i przyspawałem od srodka obok lamp.
w masce zrobiłem 2 dziury i nagiełem płaskowniki tak zeby sróby weszły w dziury.
Potem przykręciłem od góry chromowane nakrętki i planuje jeszcze dac zawleczki.
efekt maska nawet nie drgnie.
MINUSY-wolny dostęp do silnika.
macje jakies ciekawe patenty na otwieranie sie maski??

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-11-09, 23:25   

dobry i dobrze wyregulowany zamek ...... wytrzymuje predkosci rzedu 150 bez mrugniecia rogiem klapy :)

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-09, 23:32   

no ja kupiłem stara maske ,i rogi trzepotały jak flaga na wietrze,teraz moge smigac nawet 200km/h.niedługo zrobie stelaz pod maske i bedzie sie otwierała w drugą strone.

arozo z wawy
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 05:35   

Muszę Ciebie pocieszyć,miałem podobną sytuacje z maską w swoim VW Trabi;).Oto jak ja rozwiązałem swój problem:W grilu(1.1)jest blacha do mocowania chłodnicy (vis a vis zamka)i w niej jest otwór chyba 6-8mm,zamocowałem w ten otwór długi pręt gwintowany 6mm i przewierciłem maskę tak aby pręt wyszedł na zewnątrz,maskę zamykam i nakręcam nakrętke(motylek),jest łatwy i szybki dostęp do silnika.(130 JUŻ JECHAŁEM I JEST MIODZIO!!!)Sposób może dobry,chyba,że boisz się o to że Ci w nocy z pod bloku motor ktoś gwizdnie.;).
Pozdrawiam.

bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 05:48   

no ale przecież jeszcze do tego zamek siedzi tak czy nie -więc nie obawiacie się o motory?

Arozo z Emowa
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 07:44   

No niby masz rację.Jest jeszcze zamek,ale można założyć jeszcze łańcuch i porządną kłude. ;)))

GrzegorzG (Greg)
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 10:44   

Ja mam zamontowane takie klamry aluminiowe , te co to można w każdym tuningowym sklepie kupic.Maska nawet nie drgnie , bo tez niedawno wymienialem na tą od 601.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 11:49   

Ladne zapinki - OK, ale patenty z plaskownikami i klodkami to juz druciarstwo!
Motylek tez nie jest dobrym pomyslem!

Do komory silnika musi byc szybki dostep - tak na wszelki wypadek.
Ten wymog spelniaja albo dobrze ulozona maska - czyli dobry i dobrze ustawiony zamek, oraz odpowiednio wyregulowana na zawiasach maska, albo porzadne zapinki do maski.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 13:03   

ja mam szybki dostep do silnika biote klucz od koła 17 i szybko sie odkręca,fainie jest jak zaiezdzam do warsztatu i gosciu chce maske otworzyc :)a co do zabezpieczen maske łatwo otwiera sie z zewnątrz i nie wazne jak jest dopasowana.no ja łancuchem napewno nie obwiąze swego.a odnosnie zabezpieczen mam wpew paliwa otwierany szyfrem(jak kasa pancerna)nikt jeszcze mi paliwa nie zlał :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 18:04   

Z tymi srubami i motylkami to troche przesada, zastanawiam sie jak to wyglada, bo skoro wymieniacie sobie maske na ta z 601 to chyba po to zeby to fajniej wygladalo (bo szczerze to macha z 1.1 jest fatalna moim zdaniem)no i wkrecacie sobie jakies sruby, co z estetyka tych pojazdow??? Moze proponuje sobie zrobic clin look wyrzucajac wszystkie zamki i sznurkiem sobie obwiazac caly samochod zeby sie nie otwieralo :-p

Pozdrawiam =]

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 18:57   

no nie przesadzaj stary to wygląda zajebisćie ja dałem piękne chrowowane nakrętki zaokrąglone z góty jest estetycznie i ładnie ja nie dałem byle jakiejs nakrętki sróby terz nie widać bo nakrętka jest zaokrąglona.

Psikus
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 19:33   

polecam gumowe zapnki marki OMP koszt ok 35 pln, a wygladają zajebiscie ( w przypadku np rajdowego trabanta :)) a n9ie jakies nakretki. nato miast dostep do komory - zaj.....y :)

poz

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 21:26   

chromowane nakretki napewno sa super wizualnie ;)

ale musi byc mozliwosc szybkiego otworzenia maski samochodu, a nie koniecznosc kombinowania z odkrecaniem srub lub motylkow!

to nie tylko kwestia wygody, ale przede wszystkim bezpieczenstwa!!!!

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-11-10, 22:15   

Nie oki, spoko jak wyglada fajnie. Bo jak to sobie w glowie zwizualizowalem to wyszlo mi ze wyglada to jak przykrecanie atrapy na te motylki. No ale fakt szybki dostem tez raczej powinien byc :-/

Pozdrawiam =]

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-11, 00:09   

PSIKUS A MASZ MOZE FOTKI JAK TO WYGLĄDA,BO BYM SE TAKIE KUPIŁ.JA ZAŁOZYŁEM TE NAKRĘTKI BO MUISAŁEM JEZDZIC A U NAS W SKLEPACH TO NIC NIE MA ,TAKIEGO WIEC ZROBIŁEM JAK MOGŁEM.I TEZ BYM WOLAŁ SZYBKI DOSTEP DO SILNIKA.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi