Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Diody, Neony
Autor Wiadomość
Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-11-03, 23:03   

Diody w dzisiejszym świecie robią furorke , podświetlenia , neonki diodowe , oświetlenia , itd . Mam pytanie jak Wam służą te diodowe zabawki ?? Gdzie w Trabancie można usytuować diodowe elementy i czy np.te diodowe neonki naprawde spoko świecą?? Myśle że podacie pare fajnych pomysłów ! POZddrAWIAM

Yarema47
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 00:52   

.
Są praktycznie nieśmiertelne a zastosowań jest tyle co pomysłów. W Psubracie jest ich ponad 50 i jeszcze ŻADNA nie dupła :)
.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 08:27   

noooo i są zabronione i nielegalne i grożą natychmiastową utrata dowodu rejestrecyjnego w razie gdy zobaczy je jakiś policjant...

trabiq14
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 17:42   

... o ile sa zamontowane na zewnatrz pojazdu :>

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 18:55   

o nie... nie moge sie zgodzic... jest cała masa miejsc gdzie mozna zastosowac diody i nikt za to dowodu nie zabierze.. np oswietlenie tablicy rej (patrz LEWY) kierunkowskazy, pozycje, stop (zwłaszcza dodatkowy) i inne
wewnatrz natomiast.. hm tu sie dopiero otwieraja mozliwosci.. od oswietlenia zegarów i kontrolek pozycji przełaczników po oswietlenie kabiny...
pozdrawiam

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 19:26   

noooo i są zabronione i nielegalne i grożą natychmiastową utrata dowodu rejestrecyjnego w razie gdy zobaczy je jakiś policjant...
jeśli są koloru niebieskiego lub (chyba też) czerwonego. Inne mogą być.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 19:42   

nieprawda Piotrze
nie można zakladac niczego co odbiega od fabrycznego wyposażenia pojazdu!!
kolor lampek nie ma żadnego znaczenia.

eutyfronik
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 20:12   

Jeeejuuu... tylko nie róbcie z Trabów bryczek odpustowych i choinek bożonarodzeniowych! Proszę pomyślcie za wczasu.

pozDDRo 601

bRq
Gość
Wysłany: 2004-11-06, 08:50   

Zarowki w lampach maja atesty jakies tam... diody (a raczej lampy z diod) wlasnej roboty nie, wiec dlaczego nie maja prawa zabrac dowodu ?
Poza tym jak bedziesz mial diody we wnetrzu no np. niebieskie, ale bedzie je widac mocno z zewnatrz to tez poprosza o dowod.
O oswietleniu z zewnatrz to chyba nie musze pisac... neony, diody itd.

Mozna miec zamontowane, ale nie mozna ich uzywac na drogach publicznych. Jak wjedziesz na parking to mozesz sobie wlaczyc.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-11-06, 09:50   

witam.ja mam podswietlone zwgary niebieskimi diodami o wyzszej jasnosci swiecenia 3 niebieski diodki zamontowane w tym plastiku nad zegarami i zarabiscie to wyglada zwraca uwage innych i wszystkim sie podoba bo jest inaczej niz maja wszyscy,mam tez podswietlone przesoki od ogrzewania w ten sam spodob ponawiercalem w desce nad nimi dziurki i sa wsadzone(wklejone w nie diody)2 niebieskie od srodka i 2 biale po obu stronach nad tymi strzalkami,do diodek w reflektorach przednich mam osobny przelacznik podobnie jak do tych we wlocie powietrza na masce.wlaczam tylko na posoju np na parkingu.zatrzymala mnie juz policja do kontroli wieczrem i widzieli te diody w srodku i nic nie powiedzieli..a czy npp tablica rejestracyjna moze byc podswietlona na jakis inny kolor niz standardowo,ja mam czerwony i tez sie nie przycczepili.pzdr zreszta oni sie moga przychrzanic do wszystkiego jak beda chcieli

blaz
Gość
Wysłany: 2004-11-06, 14:14   

swiatla z przodu maja mieć barwę biała lub żołta, z tyly czerwone, podswietlenie tablicy też biale lub żółte, chybb a że producent przewidxział inne i zamontował seryjnie.
Ale wszelki zmiany które odbiegaja od wyposażenia seryjnego popjazdu są zabronione

Arthas
Gość
Wysłany: 2004-11-07, 11:47   

A ja mam ultrafiolety pod półką i świeci na pedały i w ogóle na całą podłogę. Wygląda to fajowo i też się nikt nie przyczepia. Pozdro. Pisssssssss

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-11-07, 18:55   

Widać iż zdania są podzielone , są ludzie mający diody i mające pomysły co do ich wykożystania ale są i ludzie lubiący orginalne podświetlenia czy oświetlenia.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-11-07, 19:32   

nie można zakladac niczego co odbiega od fabrycznego wyposażenia pojazdu!!
Błażej - nie denerwuj ludzi. Jeśli by tak było mój Trab nie mógłby wyjechać na ulice (i wiele innych także). Ciekawe dlaczego jeszcze mi dowodu nie zabrali za dodatkowe podświetlenie na desce (i pod), uchylne szyby (nie było w fabrycznym wyposażeniu 1.1), chłodnice od dużego fiata...
Zastanów się najpierw a potem pisz - bo głupoty piszesz.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-11-07, 19:59   

Piotr to Ty denerwujesz ludzi bezsensownym gadaniem!!
ja mowie ze tego nie mozna zalożyc jakby ktos nie wiedzal, bo to sprzeczne z prawema Ty sie chwalisz że masz nielegalnego Traba, to 2 różne rzeczy.
Przeczytaj uważnie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi