Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1]Centralny zamek
Autor Wiadomość
.:Konrad Grodzki:.
Gość
Wysłany: 2003-07-31, 22:26   

Witam, mam prosbe, czy moglby mi ktos set by step wyjasnic, jak przerobic zamki w trabie, aby dalo sie podlaczyc centralny? Mam modul, mam silowniki, tyllko nie wiem, co zmajstrowac przy zamku. Z gory wielkie dzieki

Rycho
Gość
Wysłany: 2003-07-31, 22:30   

Mnie też to pytanie nurtuje...
pozDDrawiam:)

Los_Piernikos-dawniej el_
Gość
Wysłany: 2003-08-01, 02:38   

witaj!!!moze moj e tlumazenie nie bedzie step by step,ale sprobuje....
>>troche juz zmelanzowany jestem i nie bard`zo kojarze o co cho:)))
1. Drzwi lewe...Musisz dorobic jakis haczyk ktory zaczepisz o ucho w silowniku i dospawasz do tego fiutka przy klamce.
2. Drzwi prawe:nalezy zlikwidowac ten badziewny bolec w drzwiach,bo one maja tendencje do zacinania sie,a wtedy spalisz silownik...tu takze musisz dorobic ucho do haczyka i zaczepic gdzies o ten element od bolca...co do elektryki to musisz polaczyc wszystko jak w schemacie ktory powinien byc razem z zamkami...Dobrze byloby miec tez nawet tandetny alarm na pilota....wtedy bedziesz mogl bajerancko otworzyc traba z pilocika a nie po chamie kluczykiem.....jezeli nie masz alarmu,przy otwieraniu otworza ci sie po prostu obydwoje drzwi....A tak mozesz szarmancko zaszpanowac przed np.dziewczyna znajomoscia savoir-vivre-u....i otworzyc jej drwi najpierw a nie jak to zwykle bywa pakujac najpierw swa dupe do auta:)))tego w Trabie nie lubie!!!bo przez niego jestem zmuszony do chamstwa!!
PozDDRawiam
Adr

Alan
Gość
Wysłany: 2003-08-01, 10:44   

Przy prawych drzwiach mocujesz siłownik do tego bolca blokady (siłownik pionowo).

Przy drzwiach kierowcy robisz tak jak to robią Wartburgowcy - opis tu: http://wartburg.one.pl/centr.htm . Jeśli byś chciał mieć oboje drzwi zrobione jak u kierowcy, to klamkę w prawych drzwiach musisz zmienić na taką z zamkiem.

Przy tym opisie trochę tez trzeba samemu pokombinować, bo dokładne wymiary tak jak na tej stronie nie pasują i trzeba się przyłożyc ciut do myślenia ;-) Ale jest to do zrobienia - wiem, bo mam :-)

Gość
Wysłany: 2003-08-02, 20:53   

Wiec, po 8 godzinach EUREKA!!. Prawe drzwi, banal... Silownik pionowo, szprycha motocyklowa do bolca i dziala. Lewe drzwi, porazka... Ale juz mam patent, wlasny pomysl :) Podpowiem, ze trzeba tylko wykorzystac haczyk, ktory naciska na zapadke (ten od klamki). Poluzowalem nakretke z haczykiem (klucz 8), silownik przymocowalem rownolegle do klamki (taka metalowa listwa), dalej, znowu szprycha motocyklowa, zahaczona o \"dynks\" zamocowany na haczyk. Zamek otwiera, haczek jest nakierowany na zapadke, zamek zamyka, haczyk nie trafia w zapadke i mozna naciskac do woli. Czeski plan od Alana, niestety byl za madry jak na mnie, nie moglem ominac bebenka wymagajacego kluczyka... W sumie zadna ingerencja w zamek nie zostala przeprowadzona.

leon kamiński
Gość
Wysłany: 2003-08-03, 19:56   

Może i Eureka ale czy na pewno ? zamontowanie zamków to pryszcz, ale jak długo będą działały ?
Najważniejsze są kable przechodzące z drzwi do słupka. One niszczą się najszybciej.Tam jest mało miejsca.Mój pomysł to zamontowanie styków ruchomych z fiata CC służących do zasilania ogrzewanej szyby.

Gość
Wysłany: 2003-08-03, 21:18   

Kable sa poprowadzone w peszlach razem z kablami glosnikowymi.

Rycho
Gość
Wysłany: 2003-08-04, 11:44   

Witam.
A gdzie w necie mozna zamówić zestaw centralngo???
Ja sie nie moge doszukać a jak znajde to jakies badziewie i nie ma sensu brać.
pozDDRawiam.

Narwaniec
Gość
Wysłany: 2003-08-04, 11:48   

poszukaj na Allegro,ostatnio widziałem zamek na pilota za 135 zł na dwa siłowniki

Szulcz
Gość
Wysłany: 2003-08-04, 17:26   

ja na allegro kupiłem centralny 2 dżwiowy z dwoa pilotami za 100 zł.

Rycho
Gość
Wysłany: 2003-08-05, 14:56   

Witam.
Znalazłem.:) Na stronie: http://www.amt-alarmy.pl/.
Trzeba zadzwonic i mozna sobie skompletowac zameczek jaki sie chce.
pozDDRawiam.

Rycho
Gość
Wysłany: 2003-08-05, 16:46   

A pozatym jest tam pare bajerów np.: el. szybki:) i pare innych bzdetów.:)
pozDDRawiam

Szulcz
Gość
Wysłany: 2003-08-05, 18:06   

tylko cen brak

Rycho
Gość
Wysłany: 2003-08-06, 10:33   

Witam.
Cen brak ale jak zadzwonisz to Ci podadza.
pozDDRawiam

Szulcz
Gość
Wysłany: 2003-08-06, 11:22   

średniowiecze!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi