|
[601] pompa paliwowa |
| Autor |
Wiadomość |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-04, 22:24
|
|
|
witam
pytanie mam takie czy ktos wsadzal takie urzadzenie jak w temacie.. chodzi mi tu glownie o elektryczna.
lub moze macie pomysl jak poprowadzic paliwo po przelozeniu zbiornika na tyl pojazdu..
pozdrawiam
eddie |
|
|
|
 |
guma_
Gość
|
Wysłany: 2004-05-04, 23:26
|
|
|
| tylko po co ?? |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 00:19
|
|
|
chce przelozyc zbiornik i baterie do tylu aby pod maska umocowac jakies ogrzewanie.
pozdr, |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 00:59
|
|
|
podłączę się pod pytanie bo mam w planach bak od 1.1...
a pompa na pewno jest możliwa zarówno jak i dwa gaźniki, ale to już odrębny temat ;P |
|
|
|
 |
nobel
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 10:16
|
|
|
| jak dostaniesz elektryczna pompke to czemu nie tylko pamietaj ze ma byc przed samym gaznikiem , tak bedzie lepiej. tylko ciekawe czy nie bedzie sie to gryzlo? jak zrobisz to sie pochwal. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 11:45
|
|
|
Nie przypatrzylem sie temu dokladnie, ale wydaje mi sie ze pod maska powinien byc jakikolwiek zbiornik i do gaznika paliwo powinno docierac tak jak jest to oryginalnie, czyli grawitacyjnie, a od zbiornika musi byc odprowadzony wezyk nadmiarowy ktorym nadmiar paliwa wraca do baku z tylu (tak jak tez jest w 1,1).
--> czyli pompa paliwowa umieszczona np. pod maska, pomiedzy zbiornikami. |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 11:50
|
|
|
| Ja widziałem takowe urządzenie w trabim poznańska ekipa rajdowa ma wlasnie tak przerobionego traba który im pompuje paliwo do gaznika jak bede mial czas bo kupili teraz vw gti i jade go w sobote ogladac i bedzie trabol ppod reka to dokladniej sie przyjrze samej pompie i dam znac |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-05, 18:11
|
|
|
grzegorz bede bardzo wdzieczny jezeli zerkniejsz jak to jest tam wsadzone i z jakiego auta.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
cinek
Gość
|
Wysłany: 2004-05-07, 00:32
|
|
|
| dziwnie kombinujecie... mam w 601 zbiornik w bagażniku i pompę mam tuż pod podłogą (od opla) elektryczna pompa nie może być z przodu! musi być w zbiorniku, lub pod nim. w innym przypadku może się zatrzeć, jest to spowodowane tym, że pompa musi tłoczyć paliwo pod dużym ciśnieniem (chłodzi się paliwem), a nie ciągnąć przez długi wężyk. może się wtedy wytworzyć próżnia i pompa sruuu z dymem i jeszcze jedno: trzeba zmienić zaworek iglicowy na mniejszy, inaczej gaźnik będzie się non stop zalewał |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-05-07, 18:21
|
|
|
| ja mam pytanko w topicu: koleś "znawca" który ostatnio oglądał mego Traba kombi (w papierach na sedana rocznik 1977 - tak kupiłem) stwierdził że w rzeczywistości jest to jeden z ostanich trabów bo koło wnęki na zapas (czyli z lewej) mam wycięte 2 dziury z zaokrąglonymi do ziemi rantami średnicy ok. 40-50mm. Na moje powinny być one z prawej ale on stwierdził że w kombiku z lewej i są to rzekomo dziury do baku w 1.1. Jaka jest prawda bo znając partyzantki poprzedniego właściciela np. wiertło z zawiasie drzwi można się wszystkiego spodziewać. Czym "przejściówki" mają je zaślepione??? Pozdrowionka! |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2004-05-08, 00:20
|
|
|
| tazu: ten karton rajdowy tak jakos smierdzi wroclawiem :D mam jego foty z wosp 2001 :D |
|
|
|
 |
toudy
Gość
|
Wysłany: 2004-05-08, 15:04
|
|
|
Pompa rzeczywiscie musi byc z tylu tak ma rajdowa ekipa z poznania.
Robak: wzuc na serwer foty tej rajdowki :D
acha ona jest z pozka na 100% |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-05-08, 15:55
|
|
|
Robak na 100000000% poznań zreszta wczoraj z nimi browara pilem bo zalozylismy nowa ekipe rajdowa w ktorej sklad wszedlem :) pompa jest tylko za bardzo nie pamietam od czego (za duzo piwa albo sami nie wiedza) Przy najblizszej okazji zwiedzania garazu wleze do niego i poogladam bo troszku gratow do niego musze im uzyczyc.
Teraz bede kombinowal o kontakt z ekipa z 3miasta rajdowa jak wrzucili silnik ze skrzynia od warba :) |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
|
|
|
 |
Paweł Bross
Gość
|
Wysłany: 2006-05-13, 14:18
|
|
|
| Nadal niewiadomo z czego tą pompe paliwową trzeba mieć by wszystko Działało sprawnie. Więc Pozwoliłem sobie ponowić temat. Ja w te "wakacje" planuję sporo przeróbek w Pomarańczy w tym zbiornik z tyłu bo mi Notorycznie Kradną paliwo. Jeśli ktoś ma pompke paliwa w swojej maszynie niech zdradzi z czego. i jak to podłączyć. |
|
|
|
 |
|
|