|
[601] świece |
| Autor |
Wiadomość |
szary
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 09:23
|
|
|
Temat niejodnokrotnie poruszany, ale ciągle mam pytania:-))) Po pierwsze czy świece elektrodowe to inaczej żarowe? i Drugie co sądzicie o świecach żarowych?
pzdrw.
aha może i jest to gdzieś w zasobach forum ale nie bede spędzał pół dnia na szukaniu czy w jednym poście gdzies tam w jednym zdaniu jest stwierdzenie "tak to to samo"
))))
poza tym hasło żarowe nic nie pokazało:( |
|
|
|
 |
S de Luxe
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 09:57
|
|
|
| Świece żarowe to zajebista sprawa... W DIESLU!!! |
|
|
|
 |
olowaty
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 10:05
|
|
|
| świece żarowe to siece użuwane do podgrzewania komory spalania w silniku diesla. maja one inną zasade działania od zapłonowych w benzynowym silniku. świece żarowe posiadają wewnątrz drut oporowy. dzielimy je na świece długiego i krótkiego grzania. mam nadzieje ze ci to wyjaśniłem jako tako. a ha i zastosowanie swiec żarowych w benzyniaku nie zadziała. |
|
|
|
 |
szary
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 10:23
|
|
|
| Dzięki wielkie - wsio wiem tera:-) pzdrw serdecznie |
|
|
|
 |
Koniu
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 10:36
|
|
|
tak wogle to czy stosowanie w trabim tzw sportowych swiec poprawi jego osiagi czy to kolejna lipa producentow ktorzy kochaja wciskac kity
pozDDRawiam |
|
|
|
 |
kuba s. (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 12:38
|
|
|
jak trafisz na dobre to zapewne tak. Chodzi o to, że mieszanka będzie dokładniej spalana a co za tym idzie paliwo nie poleci do rury tylko zostanie spalone w cylindrze - czyli da większą moc.
PS. Ale musi być dobrze zapłon ustawiony, bo wtedy nawet świece nie pomogą :) |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-03-03, 14:37
|
|
|
| i nie wierzcie w BRISKI :) |
|
|
|
 |
Piotrek_dM
Gość
|
Wysłany: 2004-03-04, 08:14
|
|
|
słuchajcie a ja podobniejak kolega, nie za bardzo mam czas na przegladanie zawartości archiwum, gdzy o gazie sa setki postów.
czy te swiece które sa robione do gazu dobrze beda chodzic w polo 1.1??czy lepiej kupic zwykłe BOSCH? |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2004-03-04, 08:22
|
|
|
Świece boscha wrzuc do kosza
chcesz miec zapłon czysty stosuj swiece iskry |
|
|
|
 |
kuba s. (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-03-04, 22:44
|
|
|
ja mam isolatory i są OK. Na iskrach też dobrze jeździ.
A na championach to tragedia.... |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-03-05, 23:39
|
|
|
co do swiec w 1,1 to panie polecam NGK dobre i tanie
a do 601 w sumie jesli znajdziesz NGK'i to tez ale iskry 95 od malczana pasuja i milo sie na nich jezdzi |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-03-06, 03:57
|
|
|
| Beru ISOLATOR do 601 i nie ma mocnych |
|
|
|
 |
Michal & Ela
Gość
|
Wysłany: 2004-03-06, 14:27
|
|
|
| A my dzisiaj zakupilismy swieczki BERU Ultra-X... Ladnie pali, ekonomizer tez jakby wolniej zapala kolejne diodki, ale moze to subiektywne odczucie. Przyspieszenie troche lepsze Cena porownywalna do Boscha (a ja nie lubie duzych monopolistycznych firm ;) PozDDRawiam |
|
|
|
 |
Gregory Peck
Gość
|
Wysłany: 2004-03-06, 14:31
|
|
|
"i nie wierzcie w BRISKI"
Co oznacza nie wierzcie??
Brisk robi świece różnego typu i moim zdaniem świece z serii LTC i LGS są świecami tworzonymi precyzyjnie i nie znam silnika, w którym te świece źle pracowały (oczywiście przy dobrze wyregulowanym zapłonie)
z danych statystycznych żywotność takiej świecy jest większa o 30%, a spalanie lepsze (*)
----------
* dotyczy świec premium LGS |
|
|
|
 |
Firestarter
Gość
|
Wysłany: 2004-04-01, 19:49
|
|
|
Słyszałem, że świece wieloelektrodowe znakomicie mogą ożywić silnik w dwutakcie. Wiem, że Bosch takich nie produkuje,które by sie nadały, Brisk chyba też nie. Skąd można takowe wytrzasnąć do 601-ki???
(jeżeli ten temat już był poruszany-sorki nie mogłem się doszukać) |
|
|
|
 |
|
|