|
wielkie malowanie :D |
| Autor |
Wiadomość |
Filip S.
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 16:53
|
|
|
| Czy któryś z szanownych kolegów, posiadaczy Trabantów, może mi powiedzieć czym pomalować własnoręcznie trabanta. Jak pomalowałem swojego sprayem, to nawet ładnie wyszło ale jest pewien szkopuł a właściwie dwa. Drogo i słabo, nowe odpryski mi się non-stop robią :D a chciałbym go pomalować i mieć na jakiś czas spokuj. |
|
|
|
 |
TrabiManiak
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 17:40
|
|
|
Hm..... podobno malowanie np. walkiem udaje sie lecz przygladajac sie z bliska wyglada paskudnie... Malowanie u lakiernika to spory wydatek.. Ale osobiscie jestem za tym zebysz uzbieral wiecej kasy i pojechal do lakiernika..
pozDDRawiam |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 18:36
|
|
|
Filip:
Musisz szukać, tematy które poruszasz były już. O klejeniu poszyć i malowaniu.
wpisz w wyszukiwarke: RADY DLA LAKIERNIKA AMATORA. Zobaczysz co sie stanie, szukaj w okresie co najmniej 90 dni.
Powodzenia |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 18:51
|
|
|
QBA: jak bedziesz w ten sposób rozleniwial Filipa (i innych), to zobaczysz będę Cię w nocy straszył :)
Życie to nie je bajka, to je bitwa.
Troszke trzeba sie namęczyć. |
|
|
|
 |
Filip S.
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 18:53
|
|
|
| nie musisz mnie wyręczać bo to widziałem, i nie denerwuj się tak bo niema o co. nie chodzi mi o to co pisaliście w poprzednich postach, mianowicie jak pomalować i ile farby kupić bo to akurat wiem z innych źrudeł. Pomineliście jednak drobny detal i dlatego napisałem tego posta, tylko źle go sformuowałem. Powiem dokłądniej, jaką farbę i podkład kupić, bo jest z dziesięć jak nie więcej różnych typów farb. |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 19:04
|
|
|
Powiem dokłądniej, jaką farbę i podkład kupić, bo jest z dziesięć jak nie więcej różnych typów farb.
jesli o to ci chodzi to najlepiej i najszybciej bedzie jak sie spytasz sprzedawcy w lakierniczym, od czegos oni sa w koncu na miejscu i powinni ci pomuc szybko fachowo i bezbolesnie nawet powiedza ci co jest najlepsze za dana cene i czy np warto dozucic pare zloty i wejsc w drozszy lakier |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 19:08
|
|
|
Ludzie: trzyyyyymajcie mnie !!!!!.
*jaka farbę: - zieloną !
*jaki podkład: - pod dany rodzaj farby i już.
Przecież to od twojego portfela zależy |
|
|
|
 |
Filip S.
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 19:09
|
|
|
| no proste, pewnie że mi powiedzą że droższe jest lepsze. ja bym jednak wolał opinię kogoś kto już malował auto i dobrze mu wyszło. A tak wogule to w sklepie są tacy fachowcy że jak się spytam o lakier do pomalowania Trabiego to zaczną czytać etykietki żeby stwierdzić co do czego jest. Wiem Qba że chcesz mi podokuczać ale ja się jednak będę upierał bo w sklepie (a nawet trzech ito lakierniczych byłem i poznałem tych fachowców). |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 19:12
|
|
|
| E.O.T. |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 19:31
|
|
|
no proste, pewnie że mi powiedzą że droższe jest lepsze. ja bym jednak wolał opinię kogoś kto już malował auto i dobrze mu wyszło.
byles pytales ??? bo dziwne sklepy macie ...
czlowieku nawet olejna mozna pomalowac iladnie wyjdze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tak wogule to w sklepie są tacy fachowcy że jak się spytam o lakier do pomalowania Trabiego to zaczną czytać etykietki żeby stwierdzić co do czego jest
na puszce z lakierem nie jest napisane czy to jest do trabiego czy nie !!!!!. pozatym nie musisz moowic ze na trabanta potrzebujesz .tylko ze potrzebujesz dobry tani lakier
Wiem Qba że chcesz mi podokuczać
wiez mi nie chodzi o dokucznie tylko przez takie bzdetne posty obsrywam to forum coraz dokladniej nad czym ubolewam... i nie to dlatego ze nie ma tu nic ciekawego tylko dlatego ze ludzie twego pokroju maja problemy z pierdolami i czytaniem starszych postoow zasrywajac doszczetnie forum watkami kture byly milony razy i zamiast je odsiwezyc to twoza nowe .miliony nowych postoow.... a ja wchodze bo mysle ze sie cos stalo i moze tza pomuc ..a tu........az rzuca
ale ja się jednak będę upierał bo w sklepie (a nawet trzech ito lakierniczych byłem i poznałem tych fachowców)
3 sklepy nie sa wykladnia. mieszkasz przeciez nie w pipidowie tylko w krakowie i podejrzewam ze jak pojdziesz do sklepu ktury miesci sie tam od kilku-kilkunastu lat to uzyskasz fachowwa opinie
sorka reszte ludzikoow co to czytaja ze dlogie ale juz nie moglem....... |
|
|
|
 |
Grzesiek N.
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 21:31
|
|
|
Co do malowania wałkiem - dość roboty jest, no i wałek trzeba porządny kupić, nie żałować kasy, efekt - jak skórka pomarańczy, potem polerowanie, polerowanie, polerowanie...
Razem to daje kupe roboty i wątpliwy efekt. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 21:42
|
|
|
Wiem Qba że chcesz mi podokuczać
Nareszcie nie tylko ja jestem zly...
Masz racje Kubus - smutne i obrzydliwe to sie robi :(
mowcie mi: ZLY GRZEGORZ ;) |
|
|
|
 |
Ciotka_Lilka
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 22:07
|
|
|
słuchajcie Chłopcy Moi Mili
a może by olewać na ciepło takich posto-pisarzy?
po prostu nic nie odpowiadac na ich bzdurno-histeryczne posty?
może to ich zmusi do ruszenia główką i rozumkiem własnym a nie cudzym? (w tym wypadku Waszym)???
pozdro600
Ciotka |
|
|
|
 |
Ciotka_Lilka
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 22:09
|
|
|
| choć z drugiej strony można sie nieźle wyżyć i daj ujście frustracjom własnym |
|
|
|
 |
|
|