|
16 ITT in Zwickau |
| Autor |
Wiadomość |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 19:13
|
|
|
Jako, że dziś listowne zaproszenie dostaliśmy jako grupa Trabrygada na 16 zlot w Zwickau pragnę Was poinformować o dacie imprezy no i myślę zachęcić do udziału. Od nas w końcu 2auta jadą:)
24-26.juni 2011 Więcej info www.zwickautourist.de |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 08:35
|
|
|
hola, hola
impreza w podanym terminie jest póki co w fazie założeń: inny organizator, inne miejsce (nie lotnisko), inna formuła, noclegi (możliwość nocowania, w ograniczonej liczbie, obok terenu wystawowego). Ostateczne zgłoszenia i rezerwacje do 31.05.2011r. Opłata 12 EUR/os., w cenie zwiedzanie muzeum Horcha. W planie także tradycyjne konkursy.
To są założenia i jak na razie organizator rozsyła zawiadomienia o swoich planach i chęciach reaktywowania ITT Zwickau do ok. 400 klubów. Na niemieckim PF póki co cisza w temacie ITT Zwickau, a dodam od siebie, że wcześniejsze (w ubiegłych latach) próby przejęcia tradycji ITT Zwickau przez różne kluby i organizacje spotkały się z bardzo dużym sceptycyzmem ze strony dotychczasowych uczestników tego zlotu. Sam jestem ciekaw jak to się potoczy, w każdym razie życzę organizatorowi powodzenia. Anklam, które jest w tej chwili największym i najważniejszym zlotem trabantów w Niemczech, pęka w szwach ze względu na ograniczoną powierzchnię i ogromną, coraz większą liczbę uczestników. W Anklam również organizatorzy planują, aby noclegownia (namioty, przyczepy) były poza terenem zlotu.
Pozdrawiam
Kuchar |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 09:22
|
|
|
organizator rozsyła zawiadomienia o swoich planach i chęciach reaktywowania ITT Zwickau do ok. 400 klubów.
To do Trabant Gniezno wysłał a do CT nie? :D |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 09:43
|
|
|
| CT na pewno dostał zaproszenie, ale poszło do prezesa lub na adres klubu. |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 10:44
|
|
|
| no i niestety ct się nie podzieliło info. Kuchar dokładnie tak jak mówisz koszt 12euro i jest to faza przygotowań ale liczą na zapisy co pozwoli im zorganizować tą imprezę:) Ja tam jestem na tak... przynajmniej będzie okazja zobaczyć muzeum;) to 1 a 2 no dlaczego by nie ożywić zlotu??!! |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 11:13
|
|
|
| spoko spoko, sprawa jest bardzo świeża, informacje ze źródła są raptem z piątku 22.10.2010r. Po prostu na razie trwa sondowanie środowiska. Też myślę, że CT otrzymał zaproszenie do udziału. |
|
|
|
 |
Asia & Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 11:25
|
|
|
| czyli taki termin jak SILESIA FEST 3... |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 12:09
|
|
|
| To ile osób na tą chwile jest zainteresowanych?? Może warto było by im dać znak?? |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 14:10
|
|
|
jeden zlot nie przeszkadza drugiemu, w tym terminie w Niemczech, oprócz Zwickau, zaplanowane są 4 (słownie: cztery!) inne zloty. Na miejscu organizatorów Silesii nie czułbym sie zagrożony i robił swoje :)
ITT Zwickau ma odbyć się pod egidą August-Horch-Museum przy wsparciu burmistrzyni miasta Zwickau. Przed chwilą, na jednym z portali, przeczytałem, że zapisy kończą się z chwilą osiągnięcia magicznej ilości 500 uczestników, więc już wiadomo, że inny wymiar. Poza tym w komunikacie muzeum jest takie stwierdzenie:
"Das Treffen soll außerdem einen neuen Charakter bekommen. Neben Spaß, Unterhaltung und Gemeinschaftserlebnis für die Teilnehmer soll der Trabant als echter Oldtimer in den Mittelpunkt gestellt werden"
co można przetłumaczyć:
"Spotkanie powinno uzyskać również nowy charakter. Oprócz zabawy, rozrywki i wymiany doświadczeń dla uczestników, trabant powinien zostać postawiony w centrum uwagi jako prawdziwy oldtimer"
Biorąc pod uwagę powyższe zdanie, jak również to, że to muzeum Horcha jest głównym organizatorem, można wywnioskować, jakich trabantów na tym zlocie sobie życzą, a jakich niekoniecznie. Tak dyplomacja :) |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 19:18
|
|
|
| Tu masz rację Kuchar. Ale gdyby akurat chcieli tylko ładne egzemplarze to by nie rozsyłali gdzie się da;) to 1 a 2 by nie wierzyli, że akurat 500sztuk takich przyjedzie:) na bank wybiorą swoją grupę znaczy tych najlepszych i wyeksponują-na bank był by wasz Trabi w tej grupce;) i ja bym oddał na niego głos!! |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-27, 08:42
|
|
|
| jeszcze nie wszystkie kluby otrzymały zaproszenia, ruszyły komentarze na PF, przeważa sceptycyzm. Potencjalnym uczestnikom nie bardzo podoba się ograniczenie ilościowe i wystawa aut na wyasfalowanym placu. Na razie organizator ma pomysł ustawić traby na placu w mieście, a noclegownię zrobić gdzieś obok na terenach zielonych (opłata 20 EUR z miejsce pod namiot). |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2010-10-27, 13:21
|
|
|
| Ale gdyby akurat chcieli tylko ładne egzemplarze to by nie rozsyłali gdzie się da; a jaki inny sposób jest lepszy na wyłowienie odrestaurowanych egzemplarzy? nie oczekuje odpowiedzi :D |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-29, 08:27
|
|
|
| z gniezna 2 aut jadą.... chyba avatary :DDD |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-29, 08:30
|
|
|
| pendrivestyle:DDDD |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2010-11-02, 10:53
|
|
|
| Jeśli ma to być w takim kształcie, że siedzimy i patrzymy to mimo posiadania odpowiedniego egzemplarza nie pojadę. Zwickau zawsze było ciekawe bo można było zobaczyć od oryginałów po szalone przeróbki. Muzeum i tak było po rabatach dla zlotowiczów. Poczekamy zobaczymy. |
|
|
|
 |
|
|