|
KLUBOWY KALENDARZ z TRABANTAMI |
| Autor |
Wiadomość |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2009-11-20, 19:14
|
|
|
już czas więc rzucam pierwsze informacje...
- jak w tym roku na przyszły planuje 2 formaty:
a) wiszący formatu A3 pionowy stron 12+okładka -
b) mały biurkowy stojący kalendarzyk z kartkami formatu A6 (wielkość pocztówki) poziomo z 12 stronami
- niestety ceny poszły w górę (może nie dużo ale jednak zauważalnie)
kalendarz A3 - 45zł
kalendarz A6 - 15zł
co do wzoru... robi się :)
ale podobny będzie do tegorocznego...
kwestią do ustalenia jest czy ma być od lutego (bo styczeń 2010 był umieszczony w tegorocznym) czy wracamy do "jednorocznej" formy...
wolałbym powrót do "jednorocznej" formy...
druk i skład trochę więc trzebaby w miarę szybko podjąć decyzję i szykować się do wpłat - może tym razem uda się zawiesić kalendarze już 1 stycznia :)
dlatego na mejla xiedzuWYTNIJ_TO@o2.pl proszę o przesyłanie informacji:
kto, skąd, ile kalendarzy i które typy...
i tak jak pisałem po zeszłorocznej edycji - ani sztuki (oprócz moich własnych) nie wydrukuję na kreskę inwestując pieniądze z własnego budżetu - przez 4 lata perypetii z zamówionymi a nie odebranymi i co ważniejsze nie zapłaconymi kalendarzami (choć w zeszłym roku było z tym dużo lepiej), z wysyłaniem mejli ponaglających i wysłuchiwaniu narzekań tych co już wpłacili i już by chcieli... już się nauczyłem i nie będzie litości - płacisz-drukuję-masz więc nie warto czekać na ostatnią chwilę.
postrofizga
xiędzu-autor |
|
|
|
 |
Pasjonat
Gość
|
Wysłany: 2009-11-20, 20:34
|
|
|
1 sztuka format A3 , bardzo proszę.
Xiędzu a co z pomysłem na zamieszczenie zdjęć naszych bardzo ładnych Trabancików , myślę że na pewno znalazło by się 12 lub 24 trabantów które można by w nim zamieścić.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2009-11-20, 21:17
|
|
|
wątek był już poruszany na ct, jak również w rozmowach prywatnych z mną...
dość dużo nerwowych sytuacji przysparza mi robienie tych kalendarzy (zwłaszcza proces zamawiania-wpłat-itd) i nie mam ochoty wysłuchiwać narzekań typu: "a czemu wacka trabant a nie polka", "a ten kicka trabant to ma zżarte progi a w kalendarzu jest" itp itd.
a wierz mi po kilku latach wydawania kalendarzy oraz znajomości tematu kalendarzy w innych klubach tak będzie... nie sprawdzają się też jakieś ankiety który wybrać bo musiałbym zacząć robić kalendarz w marcu żeby wszyscy się wypowiedzieli...
dlatego zamieszczam zdjęcia z mojej kolekcji folderów reklamowych trabanta i zdjęcia "z życia trabanta"
zdjęcia z życia trabanta umieszczam bo:
primo - zaczyna brakować już zdjęć "katalogowych" - w końcu folderów trabanta nie było wydanych aż tak wiele (choć nadal są takie których nie mam w swojej nie małej już kolekcji)
drugie primo - są niezwykle klimatyczne ale również (a może głównie) dzięki temu, że były robione w czasach gdy trabant był normą na ulicach a ulice były cudownie szare :)
i tak już chyba zostanie... a na pewno na przyszły rok... |
|
|
|
 |
gier'u
Gość
|
Wysłany: 2009-11-20, 23:51
|
|
|
| Czy isteniej możliwość jakiegoś podglądu jak będzie wyglądał sam kalendarz lub zdjęcia z folderów oraz z "życia trabanta"? |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2009-11-21, 12:40
|
|
|
| Podaj jeszcze koszty wysylki zeby odrazu cala kase wplacic. |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2009-11-21, 19:15
|
|
|
zdjęć przyszłorocznego kalendarza jeszcze nie pokażę - pisałem wzór robi się i jeszcze ostatecznie może się różnić nieco od tego co już mam zrobione
generalnie klimat będzie podobny do tegorocznego...
a tak wygląda/ł tegoroczny (dla tych co nie mają)
koszt wysyłki zależy m.in. od ilości kalendarzy
dla orientacji ogólnej można zajrzeć na cennik poczty polskiej - poczta-polska.pl |
|
|
|
 |
Asia & Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2009-11-22, 00:21
|
|
|
| Jak moge to koro mamy juz styczen to moze bedzie od lutego bo jednak styczen juz mamy a np w tym roku uda nam sie pozbierac chetnych i dojda na 1 stycznia a za rok znowu powiesimy w lutym oczywiscie jak beda...Ja osobiscie tez zamawiam ale dokladnie ile i jakich to napisze ci na @ do poniedzialku.Ps od jakiegos czasu korcilo mnie by zaczac ten temat ale nie bylem pewien czy bedzie CI sie chialo po zeszlym roku... |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2009-11-22, 12:58
|
|
|
zapomniałem dodać jeszcze, że cena kalkulowana była dla druku 50 szt dużego kalendarza(w zeszłym roku było 56) i 40 szt małego (w zeszłym roku było 42)
jeżeli nie zbierze się takie zamówienie prawdopodobnie kalendarze nie będą drukowane - koszt wzrośnie wtedy na tyle dużo, że wielu z tych, którzy zamówili/zamówią po podanych cenach, po podwyżce zrezygnuje a to zmniejszy nakład i zwiększy koszt (błędne koło) - dlatego albo drukujemy tyle albo wcale...
na dziś wstępnie zamówionych: 4 duże i 3 małe (w tym moje) + dwa zamówienia bez podanej jeszcze ilości... |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2009-11-22, 15:41
|
|
|
Ja też tradycyjnie zgłaszam zamówienie na kalendarze
dla mnie jeden mały i jeden duży :) |
|
|
|
 |
Arek CB
Gość
|
Wysłany: 2009-11-23, 17:01
|
|
|
| Może z znów dostane na imieniny......... :) |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2009-11-23, 17:46
|
|
|
Aby tradycji stało się zadość i ja również...
Mail właśnie idzie...:) |
|
|
|
 |
Asia & Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2009-11-24, 11:52
|
|
|
| wiadomo juz czy kalendarze beda od stycznia czy od lutego?? |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2009-11-25, 13:16
|
|
|
Zamówię tradycyjnie dwa albo nawet trzy :)
Może cztery?
możliwie szybko wyślę zamówienie! |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2009-11-27, 19:25
|
|