Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KLUBOWY KALENDARZ z TRABANTAMI
Autor Wiadomość
xiędzu
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 19:14   

już czas więc rzucam pierwsze informacje...
- jak w tym roku na przyszły planuje 2 formaty:
a) wiszący formatu A3 pionowy stron 12+okładka -
b) mały biurkowy stojący kalendarzyk z kartkami formatu A6 (wielkość pocztówki) poziomo z 12 stronami
- niestety ceny poszły w górę (może nie dużo ale jednak zauważalnie)
kalendarz A3 - 45zł
kalendarz A6 - 15zł
co do wzoru... robi się :)
ale podobny będzie do tegorocznego...
kwestią do ustalenia jest czy ma być od lutego (bo styczeń 2010 był umieszczony w tegorocznym) czy wracamy do "jednorocznej" formy...
wolałbym powrót do "jednorocznej" formy...
druk i skład trochę więc trzebaby w miarę szybko podjąć decyzję i szykować się do wpłat - może tym razem uda się zawiesić kalendarze już 1 stycznia :)
dlatego na mejla xiedzuWYTNIJ_TO@o2.pl proszę o przesyłanie informacji:
kto, skąd, ile kalendarzy i które typy...
i tak jak pisałem po zeszłorocznej edycji - ani sztuki (oprócz moich własnych) nie wydrukuję na kreskę inwestując pieniądze z własnego budżetu - przez 4 lata perypetii z zamówionymi a nie odebranymi i co ważniejsze nie zapłaconymi kalendarzami (choć w zeszłym roku było z tym dużo lepiej), z wysyłaniem mejli ponaglających i wysłuchiwaniu narzekań tych co już wpłacili i już by chcieli... już się nauczyłem i nie będzie litości - płacisz-drukuję-masz więc nie warto czekać na ostatnią chwilę.
postrofizga
xiędzu-autor

Pasjonat
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 20:34   

1 sztuka format A3 , bardzo proszę.
Xiędzu a co z pomysłem na zamieszczenie zdjęć naszych bardzo ładnych Trabancików , myślę że na pewno znalazło by się 12 lub 24 trabantów które można by w nim zamieścić.
Pozdrawiam

xiędzu
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 21:17   

wątek był już poruszany na ct, jak również w rozmowach prywatnych z mną...

dość dużo nerwowych sytuacji przysparza mi robienie tych kalendarzy (zwłaszcza proces zamawiania-wpłat-itd) i nie mam ochoty wysłuchiwać narzekań typu: "a czemu wacka trabant a nie polka", "a ten kicka trabant to ma zżarte progi a w kalendarzu jest" itp itd.
a wierz mi po kilku latach wydawania kalendarzy oraz znajomości tematu kalendarzy w innych klubach tak będzie... nie sprawdzają się też jakieś ankiety który wybrać bo musiałbym zacząć robić kalendarz w marcu żeby wszyscy się wypowiedzieli...

dlatego zamieszczam zdjęcia z mojej kolekcji folderów reklamowych trabanta i zdjęcia "z życia trabanta"
zdjęcia z życia trabanta umieszczam bo:
primo - zaczyna brakować już zdjęć "katalogowych" - w końcu folderów trabanta nie było wydanych aż tak wiele (choć nadal są takie których nie mam w swojej nie małej już kolekcji)
drugie primo - są niezwykle klimatyczne ale również (a może głównie) dzięki temu, że były robione w czasach gdy trabant był normą na ulicach a ulice były cudownie szare :)

i tak już chyba zostanie... a na pewno na przyszły rok...

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-11-20, 23:51   

Czy isteniej możliwość jakiegoś podglądu jak będzie wyglądał sam kalendarz lub zdjęcia z folderów oraz z "życia trabanta"?

Sebastian
Gość
Wysłany: 2009-11-21, 12:40   

Podaj jeszcze koszty wysylki zeby odrazu cala kase wplacic.

xiędzu
Gość
Wysłany: 2009-11-21, 19:15   

zdjęć przyszłorocznego kalendarza jeszcze nie pokażę - pisałem wzór robi się i jeszcze ostatecznie może się różnić nieco od tego co już mam zrobione
generalnie klimat będzie podobny do tegorocznego...
a tak wygląda/ł tegoroczny (dla tych co nie mają)
darmowy hosting obrazków
darmowy hosting obrazków
darmowy hosting obrazków
darmowy hosting obrazków
koszt wysyłki zależy m.in. od ilości kalendarzy
dla orientacji ogólnej można zajrzeć na cennik poczty polskiej - poczta-polska.pl

Asia & Andrzej
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 00:21   

Jak moge to koro mamy juz styczen to moze bedzie od lutego bo jednak styczen juz mamy a np w tym roku uda nam sie pozbierac chetnych i dojda na 1 stycznia a za rok znowu powiesimy w lutym oczywiscie jak beda...Ja osobiscie tez zamawiam ale dokladnie ile i jakich to napisze ci na @ do poniedzialku.Ps od jakiegos czasu korcilo mnie by zaczac ten temat ale nie bylem pewien czy bedzie CI sie chialo po zeszlym roku...

xiędzu
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 12:58   

zapomniałem dodać jeszcze, że cena kalkulowana była dla druku 50 szt dużego kalendarza(w zeszłym roku było 56) i 40 szt małego (w zeszłym roku było 42)
jeżeli nie zbierze się takie zamówienie prawdopodobnie kalendarze nie będą drukowane - koszt wzrośnie wtedy na tyle dużo, że wielu z tych, którzy zamówili/zamówią po podanych cenach, po podwyżce zrezygnuje a to zmniejszy nakład i zwiększy koszt (błędne koło) - dlatego albo drukujemy tyle albo wcale...
na dziś wstępnie zamówionych: 4 duże i 3 małe (w tym moje) + dwa zamówienia bez podanej jeszcze ilości...

warcab
Gość
Wysłany: 2009-11-22, 15:41   

Ja też tradycyjnie zgłaszam zamówienie na kalendarze
dla mnie jeden mały i jeden duży :)

Arek CB
Gość
Wysłany: 2009-11-23, 17:01   

Może z znów dostane na imieniny......... :)

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2009-11-23, 17:46   

Aby tradycji stało się zadość i ja również...
Mail właśnie idzie...:)

Asia & Andrzej
Gość
Wysłany: 2009-11-24, 11:52   

wiadomo juz czy kalendarze beda od stycznia czy od lutego??

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2009-11-25, 13:16   

Zamówię tradycyjnie dwa albo nawet trzy :)
Może cztery?

możliwie szybko wyślę zamówienie!

emi
Gość
Wysłany: 2009-11-27, 19:25   

my też się piszemy , tradycyjnie.
zaraz wyślę zamówienie!

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2009-11-30, 11:22   

3 duże
2 małe!