|
Spoty Śląsk (Gliwice 30.03.2008) |
| Autor |
Wiadomość |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-03-15, 23:28
|
|
|
Poniewarz chyba nie planuje się żaden spot na śląsku w tym miesiącu postanowiłem wziąść spawy w swoje ręce.
Myślałem mianowicie żeby spotkać się w niedziele 30.03 około 13-14 (godzine jeszcze dogadamy) i pobawić się w takie coś jak zawody na oriętacje trampkami po mieście, potem do jakiegoś lokalu w centrum.
Potrzebna mi tylko informacja ile załóg (załoga=1 samochód) by startowało...bede potrzebował po prostu przygotować mapy i inne żeczy. Jeśli będzie duże zainteresowanie to zastanowie się nad przygotowaniem np. trasy łatwiejszej i trudniejszej Zasady i dokładniejszy opis jak to będzie miało wyglądac wrzuce w późniejszym terminie. Nagród oczywiście nie przewiduje, chyba że ktoś zasponsoruje :) |
|
|
|
 |
Anamoon & Rambo
Gość
|
Wysłany: 2008-03-17, 12:16
|
|
|
| Ciekawy pomysł nie powiem. A może zamiast knajpy jakis grill albo ognisko? oczywiście o ile pogoda dopisze. Jesli chodzi o nas to na razie nie chcemy sie deklarować bo nie wiadomo czy znowu nam cos nie wypadnie. Mimo to szacun za chęci. |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-03-17, 20:31
|
|
|
| Może być i ognisko...tylko jak coś to prosze o jakieś pomysły gdzie |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2008-03-17, 23:59
|
|
|
| w miejscu gdzie ma powstać wasz mega węzeł |
|
|
|
 |
Lokata
Gość
|
Wysłany: 2008-03-20, 19:20
|
|
|
| Fajny pomysł, pewnie przybędziemy. A ogniska to zazwyczaj na Pławniowicach są, tylko pogoda raczej nam nie dopisze. |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-03-21, 23:57
|
|
|
Postaram się wyjaśnić teraz jak najwięcej na czym będzie to polegało żeby na miejscu było jak najmniej pytań.
Każda załoga dostanie fragment planu gliwic i karte startową, na mapie będzie zaznaczone ok 10 punktów kontrolnych, w terenie w każdym z tych punktów będzie wisiała na latarni na wysokości ok 2 metrów jakaś część trabanta (klosz lampy, sprężyna, itp), dla ułatwienia znalezienia odpowiedniej latarni w wyznaczonym punkcie, każda latarnia na której będzie coś wisiało będzie miała wokół kreske namalowaną jaskrawym kolorem farby. Po odnalezieniu latarni, będzie trzeba rozpoznać co to za część i zapisać to na karcie startowej, punkty trzeba odnajdować i zapisywać w wyznaczonej kolejności. W wypadku gdy w wyznaczonym punkcie nie będzie nic (wiatr zmuchnie, pies porwie część trabanta lub ukradną latarnie) należy na karcie startowej wpisać BRAK PUNKTU albo coś podobnego. Ja oczywiście to sprawdze później. Trasa jazdy między punktami kontrolnymi jest dowolna. Załogi będą startowały w odstępach czasowych 2-5min (w zależności ile bedzie osób).
Wyniki podam wieczorem na forum
Proszę bardzo o deklarowanie się kto przybędzie bo ja muszę przygotować odpowiednią ilość map a nie chce żeby komuś zabrakło |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-03-27, 01:17
|
|
|
Kiepsko, bardzo kiepsko narazie z frekwencją...narazie 5 lub 6 załóg się zdeklarowało, jeśli mogę prosić to deklarujcie się kto przybędzie do piątku, ja przygotuje też pare zestawów na zapas
Trase zawodów przewiduje na ok 15km
Spotykamy się w standardowym miejscu, na parkingu sklepu Billa na ul. Rybnickiej. Rano jade dogadywać się z lokalem (Tajemniczy ogród - ul.zwycięstwa) i jeżeli nie będzie z tym problemów to umawiamy się na godzine 15 |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-03-29, 01:15
|
|
|
| A więc potwierdzam godzine...spotykamy się o 15 pod billą, czekamy 15 min na spóźnialskich i zaczynamy zabawe, meta zawodów będzie na parkingu pod lokalem tajemniczy ogród, tam mamy rezerwacje na 16.30 |
|
|
|
 |
Anamoon & Rambo
Gość
|
Wysłany: 2008-03-29, 11:04
|
|
|
| Dobra, ja bedę. Sorry, że tak późno daję znać ale szybciej się nie dało. Przyjadę bez pilota więc mogę pomóc w organizacji. Do zobaczenia jutro :) |
|
|
|
 |
Haneczka
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 19:31
|
|
|
hello!
dotarlismy do domu, spotkanie wyczesane w deche ;P
więcej takich,
pozDDRo
Hania i Stojan |
|
|
|
 |
Anamoon & Rambo
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 19:32
|
|
|
| Było super - fajny pomysł na spota. czekamy na wyniki. |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 19:44
|
|
|
Świetny spot:) Fajny pomysł z tym rajdem (najlepszy punkt 8... na trawniku :P), no i pogoda dopisała.
pozdrawiamy
Goofy & Elcia |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 20:12
|
|
|
WYNIKI ZAWODÓW
1. LOKATA I JAKIM - 50 min
2. ANDRZEJ I ASIA - 1h 15 min
3 egzekwo MARCIN I AGNIESZKA - 1h 25 min
SHARDAC I HELMUT - 1h 25 min
4 egzekwo ANAMON I DRABI - 1h 15 min + 15 min kary za nieodnalezienie pk 8
STOJAN I HANIA - 1h 30 min
5. GOOFY I ELA - 1h 35 min + 15 min kary za odnalezienie wieszaka
6. LOLEK I SISI - 1h 50 min + 45 min kary za odnalezienie wentylatora i nieodnalezienie pk 8 i 9
DZIĘKUJĘ ZA PRZYBYCIE MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSCY BAWILI SIĘ DOBRZE, MYŚLĘ ŻE POWTÓRZYMY TO ZA KILKA MIESIĘCY I OBIECUJĘ ŻE NIE BĘDZIE TRASY PRZEZ UL. PRZYDROŻNĄ |
|
|
|
 |
Anamoon & Rambo
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 21:26
|
|
|
| Miejscowi to się maja fajnie....a z tym 8 punktem to przegięcie :) najciemniej nie jest pod LATARNIĄ ale na TRAWNIKU. |
|
|
|
 |
nemo
Gość
|
Wysłany: 2008-03-30, 22:03
|
|
|
| było klasa widać kto naj lepiej zna gliwice gratulacje dla jakima i lokatej |