|
Planowana zmiana na stronie www.cartoontrabant.pl |
| Autor |
Wiadomość |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 10:06
|
|
|
Zgodnie z ustaleniami na forum klubu w Kleszczowie (11 Grudnia 2010 roku),
postanowiliśmy dać czas Paplowi (administrator strony)
do dnia 1 Marca 2011 roku na zmianę grafiki i funkcjonalności strony www.
Niestety taka zmiana nie nastąpiła...
Zgodnie z powyższymi postanowieniami strona www zostanie przeniesiona na inny serwer,
wraz ze zmianą grafiki i funkcjonalności forum.
Graficzna wersja nowej strony: http://www.agniecha.pl/ct3a/
Nowa strona ruszy do końca marca 2011. Prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość - strona przez pewien czas będzie w wersji "testowej".
Do czasu całkowitego przeniesienia stara strona będzie funkcjonować niezmiennie.
Zarząd Klubu |
|
|
|
 |
Mac-601
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 11:13
|
|
|
Świetna graficznie!
Gratulacje dla projektantów i grafików.
Jedna sugestia - może zamiast dwóch trabantów 600 na stronie głównej dać jednak model 601 albo 1.1? Bo chyba tak w statystyce to 90% klubowiczów i ludzi z forum ma te modele wiec by chyba bardziej pasowało.. Rozumiem że 600-setka jest bardziej 'graficzna' ale no nie oddaje rzeczywistości.
Poza tym na prawdę świetna szata graficzna.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Mac-601
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 11:24
|
|
|
Poprawka - not 600 tylko wręcz AWZ P70 którego chyba w ogóle nikt nie ma jeżdżącego.
Tylko żeby nie było że krytyka - bo jest super, klimatycznie narysowane i w ogóle git.
Może np. zamienić kolejność i dać na górę te tyły które obecnie są na dole. Będzie dynamiczniej i mniej oczywiście a i jednocześnie bliżej stanu faktycznego.
Tylko sugestia, jeszcze raz gratuluje całościowego pomyślunku.
Hej. |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 11:33
|
|
|
Racja!
ja bym jeszcze zastanowił się nad zmianą czcionki, Times New Roman mi tu nie pasuje. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 12:28
|
|
|
| Przecież to są prototypy 500-ki. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 13:07
|
|
|
Tej "500" na tablicach oczywiście nie będzie ;)
Screen jak widać nie jest najświeższy.
Prace nad stroną cały czas trwają, nad nowym forum także.
Podjęta została decyzja żeby opublikować dopracowane projekty, a nie jakieś wersje rozwojowe. |
|
|
|
 |
Igorsky
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 15:37
|
|
|
No super stronka ale mi też jedna rzecz się nie podoba. Mianowicie menu z lewej strony. Wygląda jak robione w 6 klasie na informatyce, tzn mało profesjonalnie ale to tylko taka moja uwaga :)
http://lo1.szczecin.pl/ tutaj np menu również jest bez fajerwerków ale jakoś ładniej i przejrzyściej wygląda, zastanówcie się nad tym :)
zamienić kolejność i dać na górę te tyły które obecnie są na dole.
popieram! :) |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 15:52
|
|
|
| Bardzo pasowałaby czcionka, użyta w napisie "reklama". Przynajmniej do nagłówków i menu |
|
|
|
 |
Pietrek "ELV15&a
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 15:55
|
|
|
A może jeszcze wyróżnić jakoś zakładkę "Forum"? Tak żeby była jak najlepiej widoczna. Wystarczy od innych pozycji dać odstęp jednej linii. Bo chyba to najczęściej wybierana podstrona CT.
Co o tym sądzicie? |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 19:44
|
|
|
| i zrobi się stronka jak setki innych. Smutne.:( |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 21:02
|
|
|
| Ja mam tylko pytanie jakie będą zmiany w funkcjonalność forum? Może chociaż edycja postów i dodać dział usunięte i archiwum? |
|
|
|
 |
Igorsky
Gość
|
Wysłany: 2011-03-01, 22:06
|
|
|
| Rozumiem, że forum w phpBB, tylko jaka wersja? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2011-03-02, 00:20
|
|
|
P70 to nie jest jedyna wersja graficzna!
Mac-601 - jest w Polsce kilka petek jeżdżących, m.in. jedna została okrzyknięta najciekawszym autem sezonu 2010 wśród klasykowców. |
|
|
|
 |
Mac-601
Gość
|
Wysłany: 2011-03-02, 00:22
|
|
|
Kumpelek, nie wiem co Ty chcesz: przecież komuś się właśnie chciało zrobić dedykowaną szatę graficzną i zrobione to zostało naprawdę dobrze, skądinąd sam dobrze wiem ile trzeba włożyć pracy żeby narysować byle; co a co dopiero, i ile czasu należy przeznaczyć, nawet mając talent, machnąć taką grafikę; więc nie jest to jakaś byle strona z kreatora.
I tego też nie rozumiem:
"Podjęta została decyzja żeby opublikować dopracowane projekty, a nie jakieś wersje rozwojowe."
Przecież chyba wszyscy wiedzą że od kuchni wszystko wygląda gorzej, a tak w ogóle to raczej reakcje i tak były pozytywne a nie krytyczne to dlaczego od razu "nie publikować" i "jakieś wersje"; chyba wręcz jest sympatycznie się podzielić efektami pracy i sympatycznie je omówić.
Może coś dzisiaj mniej kumaty jestem. |
|
|
|
 |
Drabi
Gość
|
Wysłany: 2011-03-02, 00:53
|
|
|
Do Mac-601: Wydaje mi się, chociaż nie jestem fachowcem w tej kwestii, iż ładowanie co dzień (na przykład) nowych wersji/grafik/menu itp itd to nie jest prosta i łatwa sprawa. Przecież wszystko trzeba zmodyfikować i wgrać na serwer.
Zastanawiam się tylko, czy "statyczny zainteresowany" wyszukując hasło "trabant" bądź "cartoon trabant" w wyszukiwarce trafi od razu na stronę angniecha.pl. Chodzi mi tu bardziej o nowych zainteresowanych bądź potencjalnych sponsorów.
Pozdrawiam,
Drabi |
|
|
|
 |
|
|