|
ANKIETA forumowa |
| Autor |
Wiadomość |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-08-23, 23:03
|
|
|
Witam. Proszę o zagłosowanie jeden raz. Dotyczy funkcjonowania tego forum :)
Może w kilku zdaniach opiszę czego dotyczy ankieta.
Forum w postaci PHP to np to forum:
PRZYKŁADOWE FORUM PHPk
http://mariotal.webd.pl/phpbb2/index.php
Forum PHP to darmowe i bardzo popularne wszędzie spotykane szablony. Mało oryginalne ale funkcjonalne. Charakteryzują się wieloma funkcjami, np takimi jak:
-cytowanie przyciskiem,
-dodawanie emutikon,
-gotowy system wiadomości prywatnych (wysłane,do wysłania...),
-możliwość tworzenia tematów z ankietami za pomocą przycisku w forum,
-możliwość oceny odpowiedzi osób biorących udział w dyskusji przez założyciela tematu,
-oczywiście powiadomienia na emaila o odpowiedziach w temacie który jest śledzony, -zmiana wyglądu rozmiaru koloru czcionki przyciskami,
-wstawianie fotek przyciskiem
-różnego rodzaju statystyki
-i wiele innych funkcji. Z których można choć nie trzeba korzystać.
Zaadaptowanie takich funkcji w forum autorskie (takie jak to) może przysporzyć dużo pracy lub być w ogóle nie wykonalne. Muszę jednak nadmienić i przypomnieć że forum autorskie to oryginalne forum. Takiego forum nie znajdziecie nigdzie na innych stronach. Czy lepsze czy gorsze to sami oceńcie, na pewno inne.
ANKIETA ANKIETA ANKIETA |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-23, 23:22
|
|
|
| Przyzwyczaiłem się już i mi się podoba i ma swój charakter(tak jak trabant)ale PHP też jest wygodne i zawsze jest kasa z reklam na utrzymanie serwera |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 01:29
|
|
|
to forum jest wykonane w technice php :P
tylko lekko archaiczne :)
bardzo wątpię by dało się wszystko przenieść pod standard, że tak napisze phpBB.
najbardziej @!#$ące na tym forum jest brak możliwość edycji postu. nie jest to wiele roboty. dodatkowo można ograniczyć edycje postu np do 2h od napisania.
dodatkowo w nagłówku autora można by było dodać GG z obrazkiem, lokalizacje czY coś a reszta może zostać :)
pewnie panel administracyjny też nie jest zaciekawy, ale to już nie nasza ( zwykłych użytkowników ) sprawa :)
bless |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 08:19
|
|
|
| no wypadaloby to zmienic. zdecydowanie lepiej phpbb lub jakis vbulletin. |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 11:52
|
|
|
No oczywiście chodzi mi o gotowy szablon forum taki jak phpbb.
Użyłem skrótu myślowego. Mam nadzieję że wiadomo o co chodzi :) |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 16:38
|
|
|
tylko przenieś wszystkich użytkowników, posty itd...
trochę zabawy by z tym było.
wręcz całkiem sporo.
phpbb ma kilkadziesiąt tabel, a to forum pewno kilka :) |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-08-24, 17:12
|
|
|
| zgadzam się w 200% z J.J możliwość edycji posta, widoczny kontakt i np aktualny status gg, dostępny bądź niedostępny i zmienił bym też domyślne ustawienia w wyszukiwarce ;) |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-25, 09:43
|
|
|
| I dobrze by było jakoś tematy przeredagować bo o samym głupim termostacie są ze trzy wątki i zawsze w każdą zimę powstają ze dwa kolejne. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-25, 12:36
|
|
|
| lepiej by było jakby tematy sie nie chowały tylko schodziły na 2gą stronę. |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-08-25, 12:58
|
|
|
1 Te forum ma styl i jak juz robic to moze wersje testowa i jak sie przyjmnie to ...
2 mozna zmodernizowa ... i bedzie ok
(brak PL znakow pisze z fona) |
|
|
|
 |
Mac-601
Gość
|
Wysłany: 2010-08-26, 13:59
|
|
|
Jak ankieta to ankieta, więc będzie moje nieuzasadnione niczym obiektywnym zdanie:
Ja bardzo lubię ten wygląd forum, jest proste jak cep i nie ma stu funkcji bo potem i tak 90% osób nie używa 90% funkcji.
Ogólnie straszliwie nie lubię szablonów bo potem wszystko wygląda tak samo; to właśnie stało się z stronami internetowymi; wszyscy jadą na szablonach i znaleźć oryginalną graficznie/funkcjonalnie stronę jest już ciężko. A forum to już w ogóle makabra, wszystkie takie same nie ważne czy to forum gospodyń domowych czy fanów krykieta. A to jest przejrzyste, proste i inne niż inne które są takie same.
Jak innym, mnie też brakuje opcji edycji postu i tyle mam życzeń. Reszta działa jak należy.
Lepsze wrogiem Dobrego!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-08-26, 19:24
|
|
|
Dobra, jest taka sprawa, że zaproponowałem aktualizację strony i forum już z rok temu, ale moja propozycja rozbiła się o jakąś ścianę. Trudno. Jednak teraz ktoś (wybacz kolego, ale nicka forumowego nie pamiętam) i z wielką chęcią mogę zrobić fajne forum klubu, z którego sądzę, że wszyscy będą zadowoleni. Jednak już od tygodnia czekam na potrzebne materiały. Podobno znów sprawa wylądowała w cieniu. Proszę więc o jakieś postanowienie.
//pozdrawiam pinokio999 |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2010-08-27, 20:15
|
|
|
pinokio999:
Sprawa nie wylądowała w cieniu, poczekaj proszę na ustalenia i zdaj się na dialog z administratorami strony.
Powodzenia :) |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-08-27, 22:28
|
|
|
| Chętnie bym pogadał z administratorami (przynajmniej kilkoma, nie jednym) na jakimś czacie, gg lub irq. Chętnie bym przedstawił moją propozycję. Czekam na jakiś odzew. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-09-06, 11:58
|
|
|
jako, że:
Moderatorzy nie są zatrudnieni na etat, chyba o tym wiesz. Nie dostałem Twojego zgłoszenia o nieprawidłowościach na forum - mogłeś to zrobić i nie zrobiłeś.
proponuje zrobić linka, który po kliknięciu powoduje wysłanie maila/pw/cokolwiek do grupy modów, że coś nie jest tak z tematem/postem/czymkolwiek innym :P |
|
|
|
 |
|
|