Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ANKIETA forumowa
Autor Wiadomość
kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-08-23, 23:03   

Witam. Proszę o zagłosowanie jeden raz. Dotyczy funkcjonowania tego forum :)
Może w kilku zdaniach opiszę czego dotyczy ankieta.
Forum w postaci PHP to np to forum:

PRZYKŁADOWE FORUM PHPk

http://mariotal.webd.pl/phpbb2/index.php

Forum PHP to darmowe i bardzo popularne wszędzie spotykane szablony. Mało oryginalne ale funkcjonalne. Charakteryzują się wieloma funkcjami, np takimi jak:
-cytowanie przyciskiem,
-dodawanie emutikon,
-gotowy system wiadomości prywatnych (wysłane,do wysłania...),
-możliwość tworzenia tematów z ankietami za pomocą przycisku w forum,
-możliwość oceny odpowiedzi osób biorących udział w dyskusji przez założyciela tematu,
-oczywiście powiadomienia na emaila o odpowiedziach w temacie który jest śledzony, -zmiana wyglądu rozmiaru koloru czcionki przyciskami,
-wstawianie fotek przyciskiem
-różnego rodzaju statystyki
-i wiele innych funkcji. Z których można choć nie trzeba korzystać.
Zaadaptowanie takich funkcji w forum autorskie (takie jak to) może przysporzyć dużo pracy lub być w ogóle nie wykonalne. Muszę jednak nadmienić i przypomnieć że forum autorskie to oryginalne forum. Takiego forum nie znajdziecie nigdzie na innych stronach. Czy lepsze czy gorsze to sami oceńcie, na pewno inne.

ANKIETA ANKIETA ANKIETA

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-23, 23:22   

Przyzwyczaiłem się już i mi się podoba i ma swój charakter(tak jak trabant)ale PHP też jest wygodne i zawsze jest kasa z reklam na utrzymanie serwera

J.J.
Gość
Wysłany: 2010-08-24, 01:29   

to forum jest wykonane w technice php :P
tylko lekko archaiczne :)

bardzo wątpię by dało się wszystko przenieść pod standard, że tak napisze phpBB.

najbardziej @!#$ące na tym forum jest brak możliwość edycji postu. nie jest to wiele roboty. dodatkowo można ograniczyć edycje postu np do 2h od napisania.

dodatkowo w nagłówku autora można by było dodać GG z obrazkiem, lokalizacje czY coś a reszta może zostać :)

pewnie panel administracyjny też nie jest zaciekawy, ale to już nie nasza ( zwykłych użytkowników ) sprawa :)

bless

machoony
Gość
Wysłany: 2010-08-24, 08:19   

no wypadaloby to zmienic. zdecydowanie lepiej phpbb lub jakis vbulletin.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-08-24, 11:52   

No oczywiście chodzi mi o gotowy szablon forum taki jak phpbb.
Użyłem skrótu myślowego. Mam nadzieję że wiadomo o co chodzi :)

J.J.
Gość
Wysłany: 2010-08-24, 16:38   

tylko przenieś wszystkich użytkowników, posty itd...
trochę zabawy by z tym było.
wręcz całkiem sporo.

phpbb ma kilkadziesiąt tabel, a to forum pewno kilka :)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-08-24, 17:12   

zgadzam się w 200% z J.J możliwość edycji posta, widoczny kontakt i np aktualny status gg, dostępny bądź niedostępny i zmienił bym też domyślne ustawienia w wyszukiwarce ;)

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-25, 09:43   

I dobrze by było jakoś tematy przeredagować bo o samym głupim termostacie są ze trzy wątki i zawsze w każdą zimę powstają ze dwa kolejne.

J.J.
Gość
Wysłany: 2010-08-25, 12:36   

lepiej by było jakby tematy sie nie chowały tylko schodziły na 2gą stronę.

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-08-25, 12:58   

1 Te forum ma styl i jak juz robic to moze wersje testowa i jak sie przyjmnie to ...
2 mozna zmodernizowa ... i bedzie ok

(brak PL znakow pisze z fona)

Mac-601
Gość
Wysłany: 2010-08-26, 13:59   

Jak ankieta to ankieta, więc będzie moje nieuzasadnione niczym obiektywnym zdanie:

Ja bardzo lubię ten wygląd forum, jest proste jak cep i nie ma stu funkcji bo potem i tak 90% osób nie używa 90% funkcji.

Ogólnie straszliwie nie lubię szablonów bo potem wszystko wygląda tak samo; to właśnie stało się z stronami internetowymi; wszyscy jadą na szablonach i znaleźć oryginalną graficznie/funkcjonalnie stronę jest już ciężko. A forum to już w ogóle makabra, wszystkie takie same nie ważne czy to forum gospodyń domowych czy fanów krykieta. A to jest przejrzyste, proste i inne niż inne które są takie same. :-)

Jak innym, mnie też brakuje opcji edycji postu i tyle mam życzeń. Reszta działa jak należy.

Lepsze wrogiem Dobrego!

Pozdrawiam.

pinokio999
Gość
Wysłany: 2010-08-26, 19:24   

Dobra, jest taka sprawa, że zaproponowałem aktualizację strony i forum już z rok temu, ale moja propozycja rozbiła się o jakąś ścianę. Trudno. Jednak teraz ktoś (wybacz kolego, ale nicka forumowego nie pamiętam) i z wielką chęcią mogę zrobić fajne forum klubu, z którego sądzę, że wszyscy będą zadowoleni. Jednak już od tygodnia czekam na potrzebne materiały. Podobno znów sprawa wylądowała w cieniu. Proszę więc o jakieś postanowienie.

//pozdrawiam pinokio999

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2010-08-27, 20:15   

pinokio999:
Sprawa nie wylądowała w cieniu, poczekaj proszę na ustalenia i zdaj się na dialog z administratorami strony.
Powodzenia :)

pinokio999
Gość
Wysłany: 2010-08-27, 22:28   

Chętnie bym pogadał z administratorami (przynajmniej kilkoma, nie jednym) na jakimś czacie, gg lub irq. Chętnie bym przedstawił moją propozycję. Czekam na jakiś odzew.

J.J.
Gość
Wysłany: 2010-09-06, 11:58   

jako, że:
Moderatorzy nie są zatrudnieni na etat, chyba o tym wiesz. Nie dostałem Twojego zgłoszenia o nieprawidłowościach na forum - mogłeś to zrobić i nie zrobiłeś.
proponuje zrobić linka, który po kliknięciu powoduje wysłanie maila/pw/cokolwiek do grupy modów, że coś nie jest tak z tematem/postem/czymkolwiek innym :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi