Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
do administratorow - zasady kasowania tematow na forum
Autor Wiadomość
Pawel "lyssy&
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 20:29   

witam,

chcialbym zapytac jakie sa zasady kasowania tematow na forum. czy temat musi spelnic jakies wymagania (albo zlamac inne) czy tez zalezy to od widzimisie administratora.

Bart
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 20:56   

adminem, moderatorm nie jestem...ale chybya chyba zasady sa tu:
1. Udostępniamy swoim użytkownikom możliwość uczestniczenia w Forum Cartoon Trabant, które jest miejscem wymiany informacji, komentarzy i myśli na tematy związane z samochodem marki Trabant, nie pobierając żadnych opłat.

2. Użytkownik publikuje swoje komentarze i przemyślenia wyłącznie na własną odpowiedzialnooć. Dostawca usługi i Cartoon Trabant nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkowników na Forum. A osoba zamieszczająca opinie łamiące Regulamin, może ponieść za ich treść odpowiedzialnooć karną lub cywilną.

3. Niedopuszczalne jest umieszczanie na łamach forum treści sprzecznych z prawem polskim i międzynarodowym, wzywających do nienawioci rasowej, wyznaniowej, etnicznej etc. oraz propagujących temu podobne treści.

4. Niedopuszczalne jest umieszczanie na łamach forum treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłasciwe, naruszających zasady netykiety, naruszające prawa administratora i właściciela serwisu lub innych osób oraz uznanych przez moderatora forum za niedopuszczalne.

5. Niedopuszczalne jest umieszczanie na łamach forum treści reklamujących przedsiębiorców, ich działalność lub oferowane przez nich towary i usługi ani żadne oferty, zaproszenia do rokowań lub zaproszenia do składania ofert.

6. Moderator forum, dostawca usługi oraz Webmaster Cartoon Trabant zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź do usuwania treści, o których mowa w pkt 3, 4 i 5 Regulaminu bez podania przyczyny. Możliwe jest także wyciągnięcie konsekwencji w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny pkt 3, 4 i 5 Regulaminu.

7. Dołożymy wszelkich starań w celu prawidłowego działania serwisu oraz zobowiązujemy się do udzielania pomocy w rozwiązywaniu problemów dotyczących funkcjonowania Forum.

8. Moderator forum, dostawca usługi oraz Webmaster Cartoon Trabant zastrzega sobie prawo do wyłączenia serwisu bez podania przyczyny i bez wcześniejszego powiadomienia o takim działaniu.

9. Regulamin obowiązuje od momentu opublikowania i jest jedynym dokumentem określającym zasady funkcjonowania forum.

10. Moderator forum, dostawca usługi oraz Webmaster Cartoon Trabant zastrzega sobie prawo do zmiany Regulaminu, bez podania przyczyny i bez wcześniejszego powiadomienia o takim działaniu.

11. Nieznajomość regulaminu nie stanowi prawa do jakichkolwiek roszczeń wobec Moderatora forum, dostawcy usługi oraz Webmastera Cartoon Trabant.

12. Kliknięcie na przycisku "Akceptuję regulamin" jest równoznaczne z zaakceptowaniem Regulaminu oraz zobowiązaniem się do jego przestrzegania przez użytkownika.

elixir
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 21:03   

Mimo wszystko sadze, ze podawanie przyczyn byloby nienajgorsza rzecza. oczywiscie nie zrobia tego, bo tak to webmaster i inni wymienieni sa bogami. nie na reke.

moj temat byl zgodny z reg, nie reklamowalem nic, nie wzywalem do nienawisci, dotyczyl traba (piaty bieg w 601) itede, a i tak wylecial.
bog moze co chce

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 22:00   

Zapytać zawsze można przez priva. Admini nie są anonimowymi postaciami, z którymi nie ma żadnego kontaktu. Jestem moderatorem na jedyn z lokalnych for i uwierzcie mi - 90% ludzi którzy się czepiają i tak będzie się czepiać zawsze cokolwiek zrobisz. Po prostu ten typ tak ma. I nie pomoże podawanie przyczyny itp. Pozatym trzeba pamiętać, że forum nie powstało samo z siebie. Ktoś te forum założył, ktoś ma "władzę" nad nim i może z nim zrobić co będzie uważał za stosowne. I jeśli odpowiada mu to, co robią osoby odpowiedzialne za porządek na forum to widocznie takie to forum ma być.
Oczywiście nie mówię, że jest jeden jedyny którego zdanie się tylko i wyłącznie liczy. Pozatym zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie będzie pasowało.
A zasady są zawarte w regulaminie forum:)

Pawel "lyssy&
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 22:04   

5. Niedopuszczalne jest umieszczanie na łamach forum treści reklamujących przedsiębiorców, ich działalność lub oferowane przez nich towary i usługi ani żadne oferty, zaproszenia do rokowań lub zaproszenia do składania ofert.

tak sie zastanawiam czy pod ten punkt nie podchodzi:
- internetowy sklep z czesciami do samochodow
- internetowy serwis aukcyjny
- firma tuningowa z zachodniopomorskiego
- producenci opon, swiec, plynu do spryskiwaczy (tu dluga lista)
- zakladow zajmujacych sie montazem instalacji lpg do samochodow osobowych

czy informacje na powyzsze temety nie lamie w jakims stopniu pktu 5 regulaminu? chyba tak...

prosze wiec administratorow o konsekwencje - jezeli usuniety zostal temat o pewnej firmie z miasta na g. to usunmy tez pozostale.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 22:14   

pchasz sie w gips????

robak
Gość
Wysłany: 2004-06-29, 22:30   

ziomy! jak komus nie pasuje to forum, to niech zrobi wlasne i tu nie przychodzi, tylko tam zaprosi ludzi. wspolczuje grzeskowi, ze musi niektorych z was sluchac. nadal jednak nie do wszystkich dociera, ze jak maja problem, to zeby stukali na priv a nie an forum. takie trudne do zrozumienia? poza tym czy to nie jest z zazdrosci?? moze sami chcieliby moderowac?

elixir
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 02:38   

a jednak niechcaco zareklamowalem? dobra, moze drugi raz nie wyleci, zreszta nazwy firmowej nie uzylem (nawet nie znam) a te co chwila sie pojawiaja.
forum jest oka, ale mam sie cieszyc jak zniikaja moje tematy.
a propos moderowania, i zazdrosci.. ech wystarczy mi ze rzadze u siebie, a tu nawet jakby mi proponowali (zero szans)to podziekuje
zjechalem z tematu?

[Tu nie chodzi o reklame firmy, bardziej o to ze znow robi sie zamieszanie zw. z 5 biegiem do 601, jesli powiedza Ci w firmie ze zrobia cos takiego i jeszcze za ile to OK - bedzie to cennna informacja. Poszukaj sobie o tym na forum. Mozna miec 5 bieg w 601... tylko za ile ;))).
Zaraz i tak pojawi sie pewnie temat o srobce od piatego biegu w skrzyni Tr1,1 - hahahahaha.
Jeszcze raz - prosby, skargi, zazalenia itp. prosze o mnie ew. do Papla lub Muffina - GB]

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 06:48   

Wyluzujcie. Albo zmieńcie sobie forum. Teraz jest porządek i tak musi zostać! Pochwała się moderatorom nalerzy

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 07:14   

hi hi dymy dymiki lub dymiska zawsze były i prawdopodobnie zawsze będą... ale takie są realia... nawet specjalna nauka isttnieje... socjologia sie nazywa tam mozna sie dowiedziec o wielu ciekawych sprawach, ktorymi rzadza sie społeczności.... a na forum... hmm... osobiscie uwazam, ze jest wiele watków, ktore powinny byc kasowane... a jaki filtr zakłada sobie moderator?
nie wazne... wazne ze jest moderatorem... ktos go do pełnienia tej funkcji powołal... i niech robi co do niego nalezy...
pozdrawiam... i pogody zycze... (ducha i atmosferycznej)

Pawel "lyssy&
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 12:03   

juz sie dowiedzialem za co polecial temat o skrzyniach. dziekuje :-|

Kaszub.Gdynia
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 12:13   

A ja coraz rzadziej zaglądam na forum :(

Rozbiłem sobie głowe waląc nią o mur, a tym było odwoływanie sie do źródłosłowu forum, czyli miejsca gdzie każdy swobodnie może sie wypowiadac, chyba że łamie regulamin.
Jeśli ktoś sam robi z siebie idiote, to robi to na własna odpowiedzialność i jeśli sie go wycina, to człowiek nadal nic nie rozumie, nie ma szans sie czegos nauczyc, za to rosnie w nim frustracja i niecheć do forum, ludzi...
Inteligentne riposty Leeloo, Cioteczki, Kamila i innych są lepszym lekarstwem na głupotę niż nożyczki cenzora
Zauważyliście ilu aktywnych wczesniej a zacnych Trabanciarzy przestało się tu udzielać? Nie brakuje wam tego smaczku?

Może jest "porządek" ale w komuniźmie tez był "porządek", tylko duch umierał...

Pozdrawiam wszystkich zwolenników "porządku", może Wam jest lepiej jeśli ktoś nad wami czuwa i decyduje co jest prawomocne a co nie... Mnie i tak nikt nie upilnuje przed moją głupota, jeśli sam sie nie bede pilnował, a zaręczam wam że od głupoty nikt nie jest wolny... nawet zarządzajacy forum nie ma monopolu na rozum absolutny

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 17:53   

"Ciebie" przed swoją głupotą nik nie upilnuje ale przynajmniej my nie będziemy musieli tego czytać.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 18:58   

Kaszub - zdecydowanie czym innym jest cenzura, czym innym wycinanie nic nie znaczacych, badz powtarzajacych sie, jak tez obrazliwych lub tym poobnych tematow nie majacych nic wspolnego z dobrym smakiem tematow.

Jesli ktos ma mnie z cenzora ten sie myli - nie mam zamiaru kontynuuowac "tradycji" aparatu cenzury z PRL.
Cenzury tez nie prezentuje - cenzurowani z cenzura zywo korespondowali, a do mojego dzialania uwagi przesylalo raptem pare osob - czyzby innym sie nie chcialo bronic swych interesow?

Jeszcze raz - propozycje dot. forum, pomoc w moderowaniu - prosze do mnie - bedzie latwiej i sympatyczniej.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-06-30, 19:17   

grrrrrr bo wyjmne wtyczke, nromalnie wyjmne wtyczke i będzie, he he

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi