|
Trabi z allegro |
| Autor |
Wiadomość |
Bartek B.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-20, 19:17
|
|
|
Witam
Na wstepnie wspomne ze to moj pierwszy post (chociaz strone juz dosc dluuugo).
Jako ze szukam trabiego znalazlem na allegro taka aukcje:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=245420778
Sprzedawca napisal mi maila:
"trzeba zamontowac nowe pedaly i pospawac blachy do ktorych sie je mocuje na fotka sa one zamocowane ale od strony komory silnika jest mocowanie na srobe trzeba zrobic normalnie migomagiem pospawac do blachy koszt okolo 250 do 300 zlotych"
I teraz tak, co to za usterka, czy faktycznie wystarczy tylko przyspawac blache (jesli to jakis typowy problem), czy skoro te pedaly przerdzewialy to stan moze byc raczej kiepski?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2007-09-20, 20:15
|
|
|
| Hmm... jeśli tak zgniło że odpadły pedały, to aż strach pomyśleć jak wygląda reszta... |
|
|
|
 |
KamiL_ON
Gość
|
Wysłany: 2007-09-20, 20:31
|
|
|
na mój gust Laika......
kwas z akumulatora zjadł mceowanie pedałów.....
generalnie jak trafisz mądrego spawacza to opanuje sprawę....
ale jak trafisz na partacza to możesz się z problemem bujac sosyc długo.....
BTW....
Jak jest tak zjedzony to ja bym olał go szerokim strumieniem ciepłego żółtego płynu za taką kasę....
Lepiej poczekaj i za 1100 kupisz coś lepszego :PP |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-09-20, 20:32
|
|
|
pierwszy raz slysze zeby pedaly odpadly :D
ja ogladam ulice jak jade ( taki faldach odkryty w podlodze :D ) a pedaly sie trzymaja jak szalone :P |
|
|
|
 |
Bartek B.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-20, 22:15
|
|
|
Wlasciwie to chyba postanowione ze ma byc 601, ale tak tylko chcialem zapytac o tego polo.. ;)
Jeszcze co do niego to pierwsza mysl w glowie, skoro pedaly odpadly z rdzy to jak musi reszta wygladac.. (?)
Szukam dalej.. |
|
|
|
 |
Kędzior2
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 08:26
|
|
|
| kup 601 i nie baw sie w polówke. Chyba że zarabiasz 5 tysięcy na miesiąc i jesteś wyjątkowo cierpliwym człowiekiem... |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 13:22
|
|
|
| A niby dlaczego 5tys ? Ze sie psuje ? To ja chyba trafilem na zajebisty egzemplarz bo na naprawy nic nie wydaje... tylko przerobki "troche" chlona ;D |
|
|
|
 |
eMJotKa
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 14:17
|
|
|
A, że pozwolę sobie spytać, czy uwzględniłeś koszty wachy- bo 1,1/ 1,3 można na gazior przerobić. Silnikowi to pewnie nie pomaga, ale ja jak do tej pory nie mam problemów.
-----------
Poza tym to witam wszytskich, właśnie napisałem pierwszego posta na tym forum
--------------
To taki OT.
A wracając do tematu to za taką gotóweczkę możesz trafić coś wiele lepszego- tylko spokojnie, bez decyzji na hurra... Poszukaj, pochodź, popatrz, poczekaj. W przeciągu miesiąca myślę, że na pewno upolujesz coś zdrowego |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 17:09
|
|
|
| heh na mechanike to ja wydałem wiecej chyba akurat w przypadku 601ki. Pozatym porównaj trwałosc silnikow... |
|
|
|
 |
Bartek B.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 17:41
|
|
|
Koszt wachy uwzglednilem, gaz jest do zapalniczek.. ;) Jezdze teraz na samej benzynie (japonczykiem) gazem nie skrzywdze samochodu, wiec w najgorzszym wypadku wyjdzie na to samo chociaz jestem przekonany ze 601 nie wezmie 8 do 10 litrow benzyny ;)
pozdro |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 18:56
|
|
|
| Oj, czasem weeeźmie... ;) |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 20:19
|
|
|
| heh zdziwisz sie jak 601 wezmie ci wiecej niz 1,1 ;p Wszystko zalezy zreszta od sposobu jazdy, stanu auta i regulacji |
|
|
|
 |
Bartek B.
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 21:40
|
|
|
| To jak wezmie dyche wachy to nic sie nie zmieni od mojego aktualnego samochodu ;) Nie ma sie co martwic. Za bogaty nie jestem ale jakos daje rade, 2T to 2T nie 4 ;p ;) Chociaz jak sie trafi i dobre polo to czemu nie.. |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2007-09-21, 22:42
|
|
|
| hehe to mi sie podobało "gaz jest do zapalniczek" hehehe |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-09-24, 12:41
|
|
|
spokojnie panowie, tak odrazu bez zaglądania twierdzicie że rdzą przeżarło blachy i dlatego odpadły te pedały, a może jest inny powód?
co do samej naprawy to ważne żeby pedały wylądowały w tym samym miejscu gdzie są orginalne bo inaczej będzie duży problem szczególnie z podłączeniem i wyregulowaniem linki sprzęgła,
problem jest jednak w konstrukcji nadwozia w tym miejscu, trzeba dobrego atysty spawacza żeby to dobrze zrobił, w tym miejscu gdzie jest mocowanie pedałów od strony komory silnika jest belka, pofil zamknięty, który usztywnia nadwozie, więc spawanie nie będzie takie hop-siup |
|
|
|
 |
|
|