Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy trabi :)
Autor Wiadomość
Piotrek Repeta
Gość
Wysłany: 2007-08-28, 20:48   

Witam,

Pragnę pochwalić się moim trabancikiem którego odremontowaliśmy z moją przyszłą żoną na swój ślub.
Po trzech miesiącach prac totalnego laika myślę, że wyszła niezła bryczka.

Do zobaczenia na zlotach, rajdach, a będę jeżdził na pewno :)

Piotrek Repeta
Gość
Wysłany: 2007-08-28, 20:49   

Zapomniałem linka z przejęcia :)
www.skabit.pl/trabi

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-08-28, 22:43   

Mogę powiedzieć tak:
gratuluję cierpliwości i włożonego nakładu pracy własnymi siłami
gratuluję "jaj" do realizacji celu pt. ślub w trabim
gratuluję na nowej drodze życia
lubię całościowe projekty, a nie tylko "tu spojlerek, tam przyciemniona szybka"

Jako że linia kolorystyczna auta przypomina linię mojego bandziora, pozwolę sobie też machnąć kilka uwag.
Wg mnie totalną porażką jest zastosowanie kierownicy od Malucha. Całkowicie nie trzyma się to kupy, autko odpicowane i kierownica z kaszlaka, który ewolucyjnie jest sto lat za Trampkiem... Myślę, że wiele osób się ze mną zgodzi.
Następna rzecz która mnie drażni to tapicerka drzwi - wszystko niby cacy, ale przeszycia pionowe jakoś tak dziwacznie wyglądają. Mimo, że cała reszta jest OK (kolor jakby znajomy :) - no może trochę za bardzo pojechane obszycie kolumny kierownicy i całego tam syfu. No i wielki minus za obszycie schowka, nie dlatego że jest zaszyty, ale dlatego że widać że on tam jest!!! Wygląda to trochę na pośpiech.
Zamalowane zamki na słupkach... hmmm... to też wynik pośpiechu czy efekt zamierzony? Farba będzie stamtąd pryskać jak słowik z pierdla...
Proponuję przeczyścić na lustro wszystkie alu dodatki - głównie listwy dachowe i boczne.
Zastąp plastikowe ramki na rejestrację czymś bardziej godnym tego projektu - po za tym są do góry nogami :)
Antena... też brzydka.
A i teraz zobaczyłem... boczne kierunki obrysówki z malucha???? Jezu.......
Zadbaj o detal - np. śrubki mocujące kratkę grilla - są niekompletne a te które są, są szpetne.
Generalnie nie stresuj się tym co napisałem - ile właścicieli trabów tyle zdań. Ja o tyle krytycznie może patrzę, bo mam wrażenie, jakbym patrzył na drugi egzemplarz mojego bandyty...
Do zobaczenia na zlotach!! No i zdaj relację z podróży DO-ŚLUBNEJ.

wnuq
Gość
Wysłany: 2007-08-28, 23:38   

W całosci napiszę ze dobrze się stało ze odratowałes tego trabika.....i to jest wielki plus który przysłania te minusy powyzej
O gustach sie nie dyskutuje,dlatego tez
-kirownica
-schowek-widac ze jest
-srebrne pedały
-kierunki maluch...
Ale masz plus bo tył auta(wnetrze)wygląda jak trzeba.BTW to zbuk masz klona troche nie??

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 06:27   

Gratuluje fajnego samochodziku :) Koledzy oczywiscie bedą zglaszali pewne minusiki itp, ale trzeba wziasc pod uwage to co sam napisales.. 3 miesiace prac totalnego laika.. to usprawiedliwia pewne niedorobki ktore muszą sie pojawic przy tym tempie prac.
Mnie razi jedynie kierownica (tylko dlatego ze nie jestem zwolennikiem wkladania do trabanta czesci od malucha) i obszycie tego schowka, mocno rzuca sie w oczy.
Szacunek za wlozony wklad pracy i za sam efekt rowniez :)
Pozdrawiam :)

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 08:20   

No nie pogada. Jak na 3 miesiące pracy laika jak to określiłeś to jest super. Oczywiście jak inni powyżej minus za kierownicę i wajhy od kaszla no i za kierunki boczne też od malcza. Ale tak poza tym to szacunek przede wszystkim dla przyszłej żony, która widzę że też ciężko pracowała i wspierała Cię podczas realizacji projektu - żadko spotykane niestety.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego na przyszłej nowej drodze życia. :-)

magik
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 09:23   

Cześć. Mam nadzieję że pomogłem z hamulcami :- P . Dobry trampiszon. Dbaj o niego

Gaweł
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 11:40   

Bardzo ładny, nie słuchaj uwag w stylu - "a kurz na tylnej klapie ?" :)

Sam go malowałeś ? Tapicerkę też sam ? Jestem pełen podziwu. Ile Wam wyszedł finansowo remont ?

Jedyne co bym Ci radził, biorąc pod uwagę, ze samochód chodzi jak wygląda (szacunek !), to wykopać te migacze od malucha bo to już obraza uczuć religijnych co po nie których :)

Aren601
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 11:56   

wywal kiere i bedzie ok :) super, tylko gleby brak

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 14:24   

3 miesiace i takie auto to jest czego pogratulowac.
ja radze zmien kierownice i opusc nieco auto i jak bedziesz mial czas i checi popraw tapicerke deski rozdzielczej,resztta tapicerki jest ok;)

Piotrek Repeta
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 18:45   

Dzięki za opinie. Wiedziałem, że się nie zawiodę i będzie szczerze i konkret.
Ślub w tą sobote więc pośpiech był konkretny zwłaszcza w ostatnim tygodniu, stąd pewne niedoróbki o których piszecie i "lepienie plastrami".
Widzę, że wszyscy zgodnie rzucili się na kierownicę z malacza :) Autko miało już taką i kierunki boczne więc je zostawiłem. Ale jak chwilę z wami poprzebywam to podejrzewam, że się tak samo skrzywię i ją wymienię ;)
Niedoróbki anten, śrubek grilla i cholernej półki pod deską itd., drażnią oko ale w późniejszym czasie wszystko doszlifuje.

Dzięki serdecznie wszystkim za porady. Nieoceniona pomoc to forum i koleżeństwo forumowiczów (magik hamulce chodzą choć chciałem napisać na tylniej klapie "no fucking brakes" :))

Pozdrawiam

KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2007-08-31, 14:12   

A ja tak parze i powiem OK.

A największe GRATULACJE za wstawienie przedniej szyby...
Oczywiście chodzi mi o uszczelkę... w której nie widać przerwy

Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia....
Waszego Wspólego i Trabanta.....

Piotrek Repeta
Gość
Wysłany: 2007-08-31, 21:14   

Hehehe
Wszystko w nim było robione po kosztach. Akurat na terenie posesji mojego teścia, gdzie robiłem remont traba jest zakład wymiany szyb samochodowych i zrobili to zanim im powiedziałem :)

Dziękuje serdecznie.

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2007-09-01, 07:47   

Widzę, że kolega z okolic. pozDDRo. O gustech się... :)

warcab
Gość
Wysłany: 2007-09-02, 10:44   

ja mysle ze autko jest jak najbardziej wporzadku, gratuluje cierpliowsci i zamozaparcia
a wszelkie niedorubki zapewne wnet znikna

jak to sie mowi ile trabantow i ich wlascicieli tyle gustow, prawda Zbuku??

no i oczywiscie i kobiety, ktora rozumie i umie pomoc, to jest fajna sprawa bo tez tak mam:):)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi