Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy SzulczTrabant już jest! juz straszy na ulicach całej Po
Autor Wiadomość
Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-04-02, 21:05   

już jest. dziś go kupiłem (to mój 4 trabant).
rocznik 78. sedan. z hakiem. ze zdeżaczkami chromowanymi i neistety przyciemnionymi szybami..
no ale pozatym luxus torpeda. zakupiłęm go w Malborku i 310 km do wawy zrobiłem bezproblemowo (prawie - o tym zaraz).
foty oczywisćie zapodam "wkrótce".

no iteraz problem - autko nei gaśnie ino łąpie samozapłon po wyjęciu kluczyków ze stacyjki. pozatym duzo pali i moc tak srednio średnio.

ustawic zapłon? czy cos jeszcze?

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-04-02, 21:32   

Gratuluję zakupu!

Założyc właściwe świeczki, ustawić zapłon oraz zwrócic szczególna uwagę na prawidłową regulacje gażnika.
W takiej kolejności.

Pozdrawiam.

PS
a byłeś tak blisko i nie dales znać?
chyba bede musiał z Toba pogadać ;)

Mateusz "Szychol
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 05:24   

Gratuluje i mam nadzieje ze i mi sie kiedys takie cos zdarzy:), chociaż powoli tracę nadzieje :(

Jeszcze raz Gratulacje!

TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 10:29   

Nio ja rowniez serdecznie gratuluje..:))

P.S. Szycholec nam do tego daleko..., przynajmniej tak uwazam...Bo jesli bys nawet mial to bedziesz nim jezdzic po dzialce...

PozDDRo

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-04-03, 18:15   

hmmm. wykręciłem dziś świece i co zoabczyłem?
że mam zamontowane dwie różne...
w tym jedna nie dająca się wykręcić zwykłą fajką do swiec.
wykręciłem wieć kluczem - 16 chyba i patrze ... świeca nei ma tego cycka na końcu. moim zdaniem to świeca zarowa. ale jak trabi przejechał na niej te 300 km? hm. dziwne. no nic. wymieniłem świece na boshe z mojego starego silnika i narazie na tym chodzi.
no ale autko mało mocy ma i duuużo pali, a pozatym nadal dostaje samozapłonu po wyłączeniu stacyjki... tak wiec stawiam na zapłon. jutro na spocie w wawie może ktoś mi go ustawi dobrze.
no nic. narazie odkurzyłemi i wymyłem autko :-) Piękne jest!

JaJer - miałem paln coby w sopocie jadną nockę przenocować (mam tam rodzinę) ale niestty, nauka, nauka, nauka, nauka....

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-04-04, 07:49   

Samozapłon moze powstawać też w wyniku rozgrzania nagaru osadzonego na głowicy i tłoku. Zobacz przez otwór świecy jak wygląda tłok. Jest to sposób bez rozbierania.
Kolejną przyczyną może być zły skład mieszanki (paliwo - powietrze) i powstaje bardzo wysoka temperatura, wszystko się tak rozgrzewa, że w skrajnym wypadku może dojść do wytopienia denka tłoka.
Właściwa ciepłota świec też ma wielkie znaczenie.
Sprawdź gaźnik, czy nie łapie fałszywego powietrza, (ośka przepustnicy od strony dzwigni) oraz czy nie "leje" paliwa od strony pływaka, (jest tam uszczelka)

Jak masz sprawny gaźnik to podstaw go w miejsce obecnego (wyeliminujesz niesprawność obecnego)

Pozdrawiam i życzę powodzonka.

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-04-04, 11:38   

silnik PODOBNO był rozbierany i czyszczony dwa tygodnie temu...
narazie rpzyjąłem wersję że gość od którego kupowałem nie miał sprzętu i nie chciał marnować pieniędzy na ustawianie zapłonu, a po rozebraniu silnika zapłon totalnie się przestawił.
mam nadzieję ze tak włąśnie jest. idę zaraz na dwór troche pogmerać przy płytce. moze coś wymyśle.
gaxnik rzeczywisćie możanby podmienić. tylko nie wiem jak sie mój stary trzyma -tzn. w ilu częściach wyszedł z wypadku. sprawdzę co u niego zatem również.

o wszelkich sukcesach będę meldował na bierząco ;-)

...:HeniuPortier:...
Gość
Wysłany: 2004-04-04, 12:44   

Szulcz......wpadnij do 2 kolek dzis.....Zapalimy-pogadamy ;-) ....Z checia obejrze Twooj nowy nabytek :)

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-04-04, 12:57   

wpadam wpadam. i prawdopodobnie przyciągne za soba dwóch nowych trabanciarzy na ich trapolówkach :D

robak
Gość
Wysłany: 2004-04-05, 00:36   

gratulacje :)

ps. to znaczy ze ten we wrocku stoi nadal hehehehe :P w koncu koles za niego sporo chcial ;/

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-04-05, 12:41   

Robak! oficjalnie i niniejszym ;-) dziekuję Ci za poswięcenie w oglądaniu i obfotografowywaniu traba we wrocku którego sobie uoatrzyłem a którego jednak nie kupiłem. dzięki wielkie!

robak
Gość
Wysłany: 2004-04-06, 11:10   

szulcz: to ze tamtego Traba nie kupiles - to rozumiem, bo cena byla zbyt wysoka, ale na impre nadal zapraszam, bo mielismy Cie upic :D
A co do fotek, to nie ma sprawy, w koncu po to jestesmy porozrzucani po PL, zeby sobie nawzajem pomagac wszedzie, a nie tylko na terenie Warszawy:)

ps. nie to zebym cos mial do warszawy, ja tylko nienawidze tego miasta hehehehe ;D ale Trabanciarze Warszawiaki to spox chlopaki, a laski co maja tam 2takt maszyny, to spoko dziewczyny :) podzial warszawy to: Trabanciarze, urzedasy/prezydenty i dresy, ktore zreszta chcialy mi komoorke zapierdzielic, ale im nie wyszlo :D

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 20:34   

Brachu gratuluję z całego Trabantowego serca! Tylko szkoda że nie kombi... :)

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-04-13, 07:52   

Gratulacje! Miłego użytkowania. :P

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-04-13, 10:05   

No Szulczu, kiedy go zobaczymy?? Może wrzucisz gdzieś jego foty??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi