Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podziekowanie i kasacja
Autor Wiadomość
Enzo
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 10:26   

Wiem ze to dziwny post no ale. Chcialem wszystkim forumowiczom podziekowac za dobre rady i wsparcie przy naprawie mojego trabanta. Niestety sie nie udalo mimo moich polrocznych staran niezliczonych nakladow pienieznych i czasowych potu a teraz i lzy ktora roni sie na policzku skapitulowalem. Kupujac trabiego o ktorym zawsze marzylem wiedzialem ze droga z nim nie bedzie jak gladki asfalt na niemieckich drogach ale ta ktora przeszedlem byla i jest gorsza niz polskie drogi. Kupilem go od pana d. ktory nawet w 1% nie okazal sie uczciwy. Myslalem ze po skompletowaniu pelnego zestawu czesci przedniego zawieszenia bedzie z gorki ale nie udalo sie. Dzisiaj uslyszalem wyrok ubytki w ramie auta i ich naprawa spawanie przekracza juz wszystkie moje dostepne srodki finansowe. Myslalem ze bedzie przyjemnoscia zrobic to zawieszenie wsiasc po pol roku do auta pojechac na zlot pojechac przed siebie. Marzenia upadly upadly i to z wielkim zalem. Pozostaje niedosyt i poczucie zmarnowanego czasu i pieniedzy. Mialo byc hobby i radosc jest smutek. Myslalem ze zrobienie zawieszenia pozwoli nacieszyc sie autkiem a zdobyc komplet czesci bylo naprawde cholernie trudno. Dzisiejsza informacja zabolala i to bardzo. Pozostaje sie pozegnac i zaoferowac kompletne przednie zawieszenie z drazkami kierowniczymi. Jesli ktos bylby chetny zapraszam do napisania na gg 7436401 sprzedam naprawde tanio. I jesli ktos mialby informacje gdzie w Krakowie tanio zezlomuje moje "dziecko" bylbym wdzieczny. Pozdrawiam

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 11:09   

Nie marudź tylko zrób blacharkę :) To normalne że w 20 letnich samochodach trzeba wymienić jaskółkę czy inne części karoserii. (są niezliczone wyjątki których właściciele niezwłocznie zaczną się poniżej chwalić "że jednak nie wszystkie są zgnite")
Rób blacharkę lub sprzedaj Trabanta komuś kto sobie to zrobi. Nie złomuj.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 11:37   

Z tego co wiem to dokonałeś wraz z towarzyszącym mechanikiem oględzin samochodu przy zakupie, a "d." jest znany jako osoba, która wielu pomogła przy naprawach Trabantów i raczej nie wygląda na 99% oszusta jak Ty piszesz...

Ciekaw jestem co "d." odpowie na takie oskarżenia?

Enzo
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 12:39   

skoro z niego taki specjalista dlaczego nie powiedzial ze gaznik jest do renowacji ze kranik cieknie ze przednie zawieszenie jest kompletnie wywalone a nie jak to d. mowil ze jest zbieznosc nie zrobiona moze pomaga nie podwazam tego nie mniej jednak jako sprzedawca nie zachowal sie fair a zawieszenie bardzo chetnie bym zrobil moze ktos z was jest mi w stanie pomoc podspawac mi to zeby jakos wygladalo zeby dalo sie jezdzic ja tego nie potrafie a jak gdzies oddam to zedra ze nie pieknie. Ktos mi pomoze z gaznikiem.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 14:12   

Komoona dorwij z forum, robi super jaskółki własnej produkcji :D i jest do tego z Krakowa:) na pewno za normalne pieniądze jest w stanie Ci pomóc doraźnie. :)

Nie ma co się poddawać... sam kiedyś byłem w takiej sytuacji i pociąłem Traba, teraz po paru latach wiem, że byłem głupi.. bo jak się niema od razu kasy na blacharkę, to lepiej postawić i poczekać na jej przypływ:)

Kamil Pawłowski (harnaś)
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 14:21   

u mnie w roczniku 91 tez nie jest ciekawie. Fakt faktem czeka mnie robota w tym roku z tym poważna ale się nie poddaję . Auto od tamtego roku zrobiło około 2500 km z czego przed malowaniem może z 1000 km . Jak ktoś chce mieć trabanta to go będzie miał i uda się mu zrobić remonty solidnie niekoniecznie z dużym nakładem finansowym . Popytaj znajomych może znają kogoś lub sami spawają i zajmują się blacharką . Ja dzięki takiemu podpytywaniu poznałem wiele ciekawych fachowców który pomogli mi a i ja często pomogłem im .

zaściankowy
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 14:46   

Nie ma się co załamywać kolego. Mój Krzyś też nie był idealny. Kupiłem go pod Krakowem i kupiłem trochę wbrew logice. Ale nie żałuję. Też nie zawsze mam fundusze na naprawy i renowacje. Podłogę i progi robiłem na raty. Silnik, też. Jak nie miałem funduszy, to szukałem po znajomych, czy nie znają kogoś kto mógłby pomóc. Czy jest ktoś kto umie czy spawać, czy w czymś pomóc. Można poznać nowych ludzi i się czegoś nowego przy okazji nauczyć.
Nie załamuj się. Będzie dobrze, więcej wiary w auto i siebie.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 16:13   

Powiem tak: nie rób scen.
I się przyzwyczaj do takich sytuacji, nie zawsze jest z górki.

Komoon
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 16:17   

Napisz do mnie, bo mi gg świruje i nie mogę Ci wiadomości wysłać.Pozdrawiam.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 17:45   

Nie złomuj pod żadnym pozorem! Mój też stoi od ponad roku i w tej chwili nie mam nawet na oc ani kasy żeby chociaż pospawać co nieco własnym sprzętem ale na pewno nie zezłomuję. Spokojnie trabanciaże ci pomogą. Trabik może się załamać ale nie ty! :D

Damian drazk Zgorzelec
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 18:19   

Nie złomuj!
Ja też mam wiele do zrobienia w swoim Kartonie ale pod żadnym pozorem się nie poddaje!
Będzie dobrze!

Shadow
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 19:30   

NIE ZŁOMUJ !!! Zostaw sobie Trabant'a ,rób powoli - na wszystko się znajdzie siłę, chęć ,a nawet "odrobina" gotówki.
Przeszło rok temu dostałam Trabanta 1.1 (1.3) w opłakanym stanie - zaczęło się sypać wszystko, teraz mój Trabi jest na półmetku remontu który trwa już prawie rok.

Qbs
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 19:45   

DO HUTY!

maciek (macq)
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 19:50   

Ten temat wygląda jak pytanie kobiety czy jest gruba. 99% powie, że nie jesteś gruba, bardzo ładnie wyglądasz, nie rób scen, czyli to, co chce usłyszeć. Jak ktoś przyzna racje, że jest gruba, to wtedy się dopiero zaczynają jazdy :D

Kolega chyba dowartościowania potrzebował :P

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 20:02   

Shadow= Twój Trabant jest złym przykładem :D bo Ty tzn Bross zmienił karoserie Trampka, a my tu gadamy żeby reanimować jakoś to co kolega ma:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi